Opplevelser i
Roma

Denne 2500 år gamle metropolen byr på utrolige prestasjoner av sivilisasjon, både gamle og moderne.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Roma

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Roma?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Roma er:

Ti ting å gjøre i Roma

Om den evige stad står på din reiseplan er det bare å velge ut hva du vil se i byen med over 2500 år historie. Du kan forelske deg i byen uten å så mye som sette en fot i et museum, men her er noen attraksjoner i Roma som absolutt kan anbefales.

 • Vatikanet

  1. Vatikanet

  Vatikanet er verdens minste, selvstendige, internasjonale stat og ligger midt i Roma. Staten er hjemmet til 842 personer, Det sixtinske kapell og Peterskirken.

 • Vatikanmuseene

  2. Vatikanmuseene

  Noen av verdens største kulturskatter finnes her, slik som Det sixtinske kapell i Vatikanmuseene. En guidet tur her er verdt hver eneste krone.

 • Det sixtinske kapell

  3. Det sixtinske kapell

  I den offisielle boligen til paven i Vatikanpalasset, har Michelangelo prydet taket i[Det sixtinske kapell](/det-sixtinske-kapell-l2616/ med fantastiske freskomalerier. Dette er virkelig et vakkert syn. Det er også verd å bruke litt tid til å beundre Dommedag som er malt over alteret.

 • Forum Romanum

  4. Forum Romanum

  Her kan du se Romerrikets ruiner.Forum Romanum var en gang en travel markedsplass omkranset av statsbygninger man fremdeles kan se restene av.

 • Colosseum

  5. Colosseum

  Dette berømte amfiteateret ble bygget 72 år e.Kr. Colosseum er mer imponerende en noen annen stadion du har sett og er over 2000 år gammelt.

 • Palatinerhøyden

  6. Palatinerhøyden

  Det sies at det var på Palatinerhøyden at Roma ble grunnlagt. Arkeologiske utgravninger viser at det har bodd mennesker her siden 1000 år f. Kr, og ruinene er fulle av mytologiske referanser.

 • Peterskirken

  7. Peterskirken

  Denne vakre turistattraksjonen er sentrum i den katolske verden. Den vakre Peterskirken er bygget der hvor den første paven, apostelen Peter, ble gravlagt.

 • Rafaels stanzer

  8. Rafaels stanzer

  Disse fire mottagelsesrommene i pavens residens kalles Rafaels stanzer. Veggene er dekket av freskomalerier fra 1500-tallet, malt av den italienske kunstneren Rafael.

 • Galleria Borghese

  9. Galleria Borghese

  Galleria Borghese sies å være et av Romas beste museer, og er en villa fra 1600-tallet som ligger midt i Borghese-parken. Her kan du se antikviteter, renessansekunst og kunstverk fra tidlig i barokken.

 • Trevifontenen

  10. Trevifontenen

  Romas verdensberømte fontene,Trevifontenen, forestiller den greske gudenes stamfar Okeanos, som rir gjennom vannet med sine hester. Et ypperlig sted for å ta en is, kaste en mynt i fontenen og se på folk.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lang tid bør du ha i Roma?

  Vi kan love at du ikke vil kjede deg i Roma! Du kan se mange severdigheter på 4-5 dager, eller være her i månedsvis og fremdeles ha ting igjen å oppleve. Roma er en ideell by å utforske til fots, du kan raskt finne frem til små, sjarmerende restauranter, eller tilfeldigvis finne noen romerske ruiner du ikke kjente til.

 • Hvor mye penger trenger du?

  Du må betale for å komme inn på store severdigheter i Roma. Billetter til Colosseum koster fra 10 EUR og oppover. Men du kan også se en rekke kirker og ruiner utenfra, helt gratis. Det skorter heller ikke på koselige, små restauranter med italiensk mat til en rimelig pris. Det finnes mange aktiviteter i Roma. Utendørskinoen Casa del Cinema i Villa Borghese er gratis. Kjøp vin og en pizza og sett deg ned i gresset for å nyte en film.

 • Hvor er det bra å handle?

  Det kommer an på hva slags stil og budsjett du har. Sannsynligvis vil du vandre nedover Via Connotti når du er går mot Spansketrappen. Det er stedet for å se etter italienske designvarer som Prada og Gucci, om det er det du ser etter. Alternativt kan du sjekke ut Mercato Monti like ved Colosseum. Her finner du både klær, sko og nips.

 • En siste ting du bør vite om Roma...

  I følge den romerske historieskrivningen ble byen grunnlagt i 753 f.Kr, men arkeologer mener det det har bodd folk her også lenge før den tid.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Roma ligger sør i Italia og vintrene er milde. Tips: Husk at når det er katolske høytider, er mye stengt og i tillegg er det folksomt ved de store turistattraksjonene. Uansett om du vil komme hit i en høytid eller ikke, er det lurt å sjekke ut fly og hotellmuligheter i god tid.

Flere reisetips for Roma

Vil du vite mer om aktiviteter i Roma? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Roma

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 285 130 vurderinger

The guide, Claudio Arcangeli, was excellent. He showed deep knowledge about Ancient Rome, the way of living, the governance, art and entertainment. He was also an excellent story teller that made us feel like participating the historic events. And last, but not least, he communicated in a light and humorous way with the group and made us feel welcome. Highly recommended!

Alt gikk bra. Bussholdeplassene kommer etter terminal 3. Alt er beskrevet i detalj i Get your Guide. Vis BILLETTEN din og gå om bord Reisen tar omtrent 50 minutter å komme til Termini stasjon. Returoverføringen fungerte også utmerket. Du går ombord på baksiden av stasjonen.

It was a bit complicated to find my group, But overall very worth it. The durections are very clear on the ticket.

Fantastic experience with a wonderful guide Who had Great historical knowledge. Abosolutely worth the price

Svært solid og historiene var godt fortalt. Kanskje i overkant mye informasjon.