Legg til datoer

Ting å gjøre i
Bordeaux

Kom for vinen, men bli for den kosmopolitiske stemningen, historiske bygg, livlige elvebredder og lokal mat.

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Bordeaux

Bordeaux: Forbi-køen-adgang til La Cité du Vin m/ vinsmaking

1. Bordeaux: Forbi-køen-adgang til La Cité du Vin m/ vinsmaking

Opplev 18 utstillinger med temaet vin på La Cité du Vin. Gå forbi køen og tilbring omkring 3 timer på utstillingene, assistert av en lydguide tilgjengelig på 8 språk. På slutten av omvisningen drar du til galleriet i 8. etasje, hvor du får en 360-graders panoramautsikt over Bordeaux og omegn. Du har også muligheten til å nyte et glass vin til en vinsmaking, hvor du kan velge mellom et variert utvalg av 15 verdensklasse viner. Etter besøket kan du se deg rundt i butikken og besøke vinkjelleren med et stort internasjonalt utvalg, restauranter (inkludert en i 7. etasje med panoramautsikt) og leserommet.

Bordeaux: Garonne-cruise med et glass vin

2. Bordeaux: Garonne-cruise med et glass vin

Oppdag Bordeaux fra elven Garonne ombord på yachten, Le Luna. Nyt et annet perspektiv på den historiske byen med ekspertkommentarer mens du nipper til ditt valg av vin, varm drikke eller brus, og nyt et stykke canelé-kake. Fra elven kan du se noen av de mest kjente severdighetene i byen, inkludert den gotiske katedralen som står på UNESCOs verdensarvliste. Beundre herskapshus og kunstmuseer fra 1700- og 1800-tallet. Lær om byens rike historie fra ekspertguiden din mens du cruiser med på en vintage yacht etter krigen. Nyt et glass lokal vin og en liten tradisjonell kake fra regionen, kjent som en canelé.

Bordeaux: Guidet elvecruise

3. Bordeaux: Guidet elvecruise

Utforsk Bordeaux fra et nytt perspektiv med et elvecruise på Garonne med livekommentarer. Seil inn i hjertet av den franske vinregionen og beundre den UNESCOs verdensarvlistede Port de la Lune. Lær om arkitekturen fra middelalderen og renessansen mens du slapper av om bord. Ta deg til pongtongen nær Pont de Pierre og møt din vennlige guide og gruppe for dagen. Sett deg ned på båten og start cruiset langs elven Garonne. Lytt til livekommentarer fra guiden din mens du beundrer de vakre bygningene langs elvebredden. Gå forbi det historiske torget Place de la Bourse, distriktet Saint-Pierre og det ikoniske Cite du Vin.

Saint-Emilion Grand Cru Classé: Omvisning og prøvesmaking med guide

4. Saint-Emilion Grand Cru Classé: Omvisning og prøvesmaking med guide

På denne omvisningen får du se 2 forskjellige vingårder. Først oppdager du en tradisjonell vingård med en autentisk kjeller og typisk Saint Emilion-arkitektur, som produserer en tradisjonell regional vin. Den andre vingården er fremtidsretteten med en moderne kjeller og ny teknologi. Oppdag hvordan vinprodusentene bruker ny teknologi og vindyrkingsteknikker for å perfeksjonere vinproduksjonsprosessen og produserer en annen type vin. Lær alt om hele vinproduksjonsprosessen. Besøket inkluderer smaksprøver av 3 Saint Emilion Grand Cru-viner fra de ulike vingårdene, med en introduksjon til en vinsmakingsteknikk.

Fra Bordeaux: Halvdagstur til Saint-Émilion med vinsmaking

5. Fra Bordeaux: Halvdagstur til Saint-Émilion med vinsmaking

Oppdag Saint-Emilion, vinene og historien på en guidet tur fra Bordeaux. Besøk et historisk slott og prøv 3 forskjellige viner av høy kvalitet. Møt i Bordeaux sentrum og reis med varebil til vinregionen Saint Emilion. Besøk først landsbyen Saint-Emilion, et UNESCOs verdensarvsted. Se de historiske monumentene på en kort guidet tur. Deretter vil du besøke et slott og nyte en smak av 3 viner. Lær mer om spesifisitetene til denne appellasjonen, inkludert druesortene og vinfremstillingsteknikkene som brukes til å lage disse unike vinene.

Fra Bordeaux: Ettermiddagstur med vinsmaking i Saint-Emilion

6. Fra Bordeaux: Ettermiddagstur med vinsmaking i Saint-Emilion

Ta en naturskjønn kjøretur til den vakre vinregionen Saint-Emilion og besøk dette verdensarvstedet. Opplev intimiteten i det private slottet, lær hemmelighetene bak vinproduksjonen og smak på noen av de fineste vinene. Vi forlater Bordeaux på ettermiddagen og besøker en sjarmerende familiedrevet vingård på høyre bredd av Dordogne-elven. Her får du en omvisning i det tradisjonelle fatrommet og kjelleren på dette private slottet. Lær deg hvordan du smaker vin på riktig måte på et vinsmakingskurs. Tren opp nesen din til å identifisere vinaromaer før du nyter noen fine viner. Deretter besøker du en "Great Classified Growth"-vingård (Grand Cru Classé) med utsikt over vinmarkene i Saint-Emilion. Her får du høre om vinfremstillingsprosessen og belønnes med en aperitiff servert med ferskt kvalitetsbrød og ost. Tidlig på kvelden får du en guidet tur i middelalderlandsbyen Saint-Emilion, og du får vite hvorfor den står på UNESCOs verdensarvliste. Vi returnerer til Bordeaux der vi blir levert tilbake på slutten av turen.

Bordeaux: Vingårdstur i vinlandet med lokale vinsmakinger

7. Bordeaux: Vingårdstur i vinlandet med lokale vinsmakinger

Bruk noen timer på å oppleve vinlandet Bordeaux på en guidet tur. Oppdag Medoc, Saint-Emilion, Graves og Sauternes eller Entre-deux-Mers - hver med sin egen sjarm. Hvilken vinregion du velger, avhenger av hvilken dag du besøker området. Med avgang fra Bordeaux turistkontor kan du oppdage ulike typer slott og smake på vinenes farger avhengig av vinregionen. I løpet av turen vil guiden forklare om Bordeaux-vin og gi mye informasjon. Fra tirsdag til lørdag kan du stoppe ved to vinslott, besøke den tekniske delen med eikefatene og karene og lære om vinfremstillingsprosessen. Oppdag hvordan årstidene påvirker smaksvariantene og mye mer. På slutten av hvert besøk kan du smake på to av eiendommens viner og få råd om hvordan man smaker (antallet er begrenset i henhold til fransk lov). Søndag og mandag går turen til Saint-Emilion, et av verdens mest berømte steder for vin og kulturarv. Følg med guiden din gjennom landsbyen Saint-Emilion for å beundre noen av de gamle og bemerkelsesverdige bygningene og gå inn i den fantastiske underjordiske kirken. Den andre delen av ettermiddagen byr på et besøk på en vingård og prøvesmaking av to viner. På veien tilbake til Bordeaux kan guiden svare på spørsmål og gi gode råd. Ankomst til Bordeaux om kvelden. Mandag: Saint-Emilion eller Fronsac Tirsdag: Medoc Medoc Onsdag: Graves og Sauternes Graves og Sauternes Torsdag: Entre-deux-Mers Entre-deux-Mers Fredag: Entre-deux-Mers Bourg og Blaye Lørdag: Medoc Medoc Søndag: Saint-Emilion Saint-Emilion

Fra Bordeaux: Mat- og vintur i Saint-Émilion

8. Fra Bordeaux: Mat- og vintur i Saint-Émilion

Avreise fra sentrum av Bordeaux ombord i en varebil for å oppdage Saint-Emilion, vinene og historien. Besøk 3 vingårder og slapp av med en piknik på et slott. Lær først om historien til Saint-Emilion, et UNESCOs verdensarvsted, og dets historiske monumenter. Oppdag hemmelighetene til denne middelalderbyen og dens rolle som fødestedet til Bordeaux vindyrking. Ved middagstid kan du nyte en smak av 3 viner på et slott. Unn deg en piknik fra en håndverksmessig og tradisjonell cateringfirma, som tilbyr ferske, lokale produkter presentert i krukker, samt charcuterie fra Baskerland, og ost akkompagnert av et glass vin. Etterpå kan du besøke et annet slott og nyte en smak av 2 viner. Lær mer om spesifisitetene til denne appellasjonen, inkludert druesortene og vinfremstillingsteknikkene som brukes til å lage disse unike vinene. For å avslutte dagen, gå til et annet slott for en siste smaksprøve på 3 viner.

Bordeaux: Guidet byvandring

9. Bordeaux: Guidet byvandring

Oppdag de historiske severdighetene i Bordeaux på en 2-timers vandretur i det historiske sentrum, og oppdag hvorfor det ble utpekt som et verdensarvsted av UNESCO. Møt din guide på turistkontoret i Boredeaux på Cours du 30 Juillet. Deretter oppdager du en enestående gruppe av urbane landemerker og arkitektoniske mesterverk. Gå forbi teatrene, byhusene og private herskapshus, spredt langs torg, parker og fontener, og få et spennende perspektiv på en by som gjennomgår en spektakulær forvandling. Se noen av de nye økonomiske og kunstneriske prosjektene. Fra de brede gatene i neoklassiske nabolag rundt Place des Quinconces, til Grand Theatre og de smale stiene i Saint Pierre-området, inviterer denne turen deg til å oppdage mangfoldet av Bordeaux' arv og historie. Lær om Bordeaux' vinprodusenter og filosofene fra opplysningstiden som har påvirket byens urbane landskap.

Bordeaux: Sykkeltur i det historiske sentrum og Chartrons-distriktet

10. Bordeaux: Sykkeltur i det historiske sentrum og Chartrons-distriktet

Den beste måten å oppdage den vidstrakte byen Bordeaux på er på sykkel, og denne turen følger en nøye planlagt reiserute som viser deg alle monumentene du bare må se. Sammen med en guide utforsker du gatekunst, grønne områder og historiske severdigheter på en 14 km lang rute, og får høre om Bordeauxs historie og hemmeligheter underveis. Og enda bedre: Det er begrenset til 12 personer per tur, noe som gir en mer intim sightseeingopplevelse. - Du rekker over mer enn du ville gjort på en byvandring i Bordeaux. - Finn severdighetene og fotopunktene som kan være vanskelige å finne på egen hånd - Kombiner en sightseeingopplevelse med skånsom mosjon i det fri. - Sykle i en liten gruppe på 12 personer for å sikre at det alltid er assistanse i nærheten.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Bordeaux

Alle aktiviteter

211 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Ofte stilte spørsmål om Bordeaux

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Bordeaux?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Bordeaux?

De beste dagsturene og utfluktene fra Bordeaux er:

Saint-Émilion

Flere reisetips for Bordeaux

Vil du vite mer om aktiviteter i Bordeaux? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Bordeaux

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 7 362 vurderinger

En fantastisk dag med å utforske Saint Emilion og tre vakre Chateaux. Vår generelle guide og sjåfør var veldig kunnskapsrik og imøtekommende. Guiden på hver av slottene var fantastisk, og forklarte prosessen og særtrekkene til hver av deres metoder, historien til selve slottet og familieeierskap. Gode valg, en fin introduksjon til vinene i regionen og den vakre byen Saint Emilion.

Flott tur med Estelle som guide og sjåfør. Hun var veldig hyggelig og lett å prate med, hadde mye kunnskap om vin. Gruppe på 8 pers, passe størrelse på gruppen, kom lett i prat med de andre. Hadde en fin lunsj på vingård, veldig hyggelig sammen med de andre i gruppen. Fint at det var litt variasjon i valg av vingårder.

Nydelig tur til Saint Emilion, flott og lærerike besøk på tre ulike vingårder. Kunnskapsrik og hyggelig guide. Absolutt å anbefale!

Fabelaktig. Guiden var utmerket, humoristisk og veldig kunnskapsrik. Smakingene var også gode.

Så gøy. Turistguiden vår var fantastisk og vinene var utmerket.