Legg til datoer

ColosseumArkitektur

Våre mest anbefalte Colosseum Arkitektur

Roma: Forbi-køen-omvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

1. Roma: Forbi-køen-omvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Start omvisningen rett utenfor det historiske Colosseum, hvor du møter guiden din. Guiden som er ekspert på romersk historie gir deg en introduksjon til det mest berømte amfiteateret fra Romerriket. Utforsk det praktfulle Colosseum, som hadde 80 innganger og kunne romme omkring 65 000 tilskuere. Hør om de spektakulære festivalene romerne holdt her, som kunne vare i opptil 100 dager. Nyt litt tid på egen hånd etter besøket, for å ta noen bilder, få deg noe å drikke og vandre litt rundt. Deretter starter den andre delen av omvisningen, som går til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Utforsk det sosiale, politiske og religiøse sentrum av Romerriket, hvor de forskjellige samfunnslagene i Roma kunne møtes. Opplev de utrolige ruinene på Palatinerhøyden under en omvisning av området, og nyt en fantastisk panoramautsikt over Colosseum. På den andre delen av omvisningen får du muligheten til å møte din andre guide, som brenner for antikkens Roma. Få mest mulig ut av opplevelsen din ved å la 2 av de høyest rangerte guidene lede deg gjennom områdene som de kjenner best.

Roma: Omvisning av Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

2. Roma: Omvisning av Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Utforsk verdens mest berømte amfiteater på denne omvisningen. Dra nytte av en forbi-køen-billett til Colosseum, hvor du får lære om amfiteaterets fascinerende historie. Sammen med guiden din går du på Palantinerhøyden og gjennom Forum Romanum, for å se de mest ikoniske severdighetene fra antikkens Roma. Begynn omvisningen med å beundre utsiden av Colosseum. Her forteller guiden om Colosseums historie gjennom århundrene. Deretter går du inn amfiteateret gjennom en sikkerhetskontroll. Inne i Colosseum kan du leve deg inn i de spektakulære aktivitetene som fant sted der inne. Etterpå besøker du første nivå, hvor du kan beundre innsiden av bygningen.  Når omvisningen fortsetter videre får du et øyeblikk ved den imponerende Konstantinbuen, mens guiden din forteller om historien og de viktigste karakteristiskene. Gå på den gamle Via Sacra frem til inngangen til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Etter sikkerhetskontrollen kan du beundre Titusbuen på nært hold. Deretter fortsetter du Palatinerhøyden, som er de eldste restene av Roma. Besøk noen av de mest betydningsfulle keiserlige residensene som for eksempel Domus Augustana og Domus Flavia. Du fortsetter deretter til Forum Romanum. Langs Via Sacra kan du oppdage den praktfulle Maxentius-basilikaen, bronsedøren til Romulus-tempelet, den kuriøse hengende døren til Antoninus og Faustina-tempelet og Vestalinnenes hus. Til slutt ankommer du det sentrale området av Forum Romanum, som gjennom århundrene var det politiske, religiøse, økonomiske, juridiske sentrum og torget i den antikke byen. Her kan du beundre og lære mer om kurien, Septimius Severus-buen, Tabularium, Saturn-tempelet og mer.

Roma: Forbi-køen til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

3. Roma: Forbi-køen til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Oppdag Romas Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden, og få fascinerende innsikt om byens historie. Få forbi-køen-adgang og besøk 1. og 2. nivå i Colosseum. Se Titusbuen og stedet der Julius Caesar ble gravlagt. Begynn omvisningen din av antikkens Roma med forbi-køen-adgang til Colosseum. Hør en introduksjon til Colosseum og lær om bygningens utrolige konstruksjon og hvorfor den anses som et ingeniørvidunder den dag i dag. Legg merke til de romerske tallene over hver buegang når du går inn. Utforsk Colosseums første og andre nivå mens guiden din deler historier om keiserne, gladiatorene og berømte slagene som gjør Colosseum til Romas mest berømte antikke monument. Med din nyervervede ekspertise fra gamle romere, gå gjennom Forum Romanum og Palatinerhøyden. Gå forbi Konstantinbuen, mens du lærer historien om Romas fødsel og de legendariske tvillingene Romulus og Remus. Inne i Forum Romanum, passerer du Titusbuen, Vestalernes hus og gravplassen til Julius Caesar. Alt bygget på det som en gang var en enorm sump. Fortsett til Palatinerhøyden, hvor du vil se ruinene av de keiserlige palassene, den omfattende eiendommen som keiserne ville styre byen fra.

Roma: Omvisning av Colosseum og Forum med multimediavideo

4. Roma: Omvisning av Colosseum og Forum med multimediavideo

Legg ut på et lærerikt eventyr med en omvisning av de viktigste stedene i Roma – ideelt som introduksjon til byens historie. Få litt startinformasjon fra en kort multimediavideo, før du legger ut til fots for først å se Forum Romanum og Palatinerhøyden, samt Colosseum til sist. Start opplevelsen din på aktivitetsleverandørens kontor, hvor du henter billetten og ser en multimediavideo om antikkens Roma. Med billetten din kan du oppdage den arkeologiske parken med Forum Romanum, Palatinerhøyden og Colosseum. Besøk Forum Romanum der vanlige romerske borgere pleide å bo, se graven til keiser Julius Caesar, og utforsk de gamle ruinene i ditt eget tempo. Fortsett videre til Palatinerhøyden, hvor Roma ble grunnlagt, og hvor du finner de viktigste husene til keisere og konger. Stedet ligger kun noen meter fra Forum Romanum og Circus Maximum. Til slutt går du inn i Colosseum – en av verdens mest kjente severdigheter. Utforsk det enorme amfiteateret, som er det største som noen gang er bygget av Romerriket.

Roma: Omvisning av Colosseum med adgang til gladiatorarenaen

5. Roma: Omvisning av Colosseum med adgang til gladiatorarenaen

Besøk en av Romas mest ikoniske attraksjoner på en omvisning av Colosseum. Lær om den rike historien til det romerske amfiteateret, hør historier om kampene som fant sted her, og gå inn gjennom gladiatorporten for å få tilgang til arenagulvet. Gå gjennom bakdøren til Colosseum og gå rett inn på arenagulvet gjennom porten oppkalt etter Libitina, gudinnen for begravelser. Gå der døde gladiatorer og dyr en gang ble båret bort. Kjenn på den majestetiske følelsen til det gamle Roma under føttene dine, mens du går i de samme trappene som gladiatorene brukte. Nyt forbløffende 360-graders utsikt over Colosseum. Se opp på ruinen som en gang var fylt med tusenvis av tilskuere. Ta utmerkede bilder, siden et begrenset antall besøkende er tilstede der under besøket ditt. Utforsk det generelle adgang-området som inkluderer 1. nivå, 2. nivå og en balkong med forbløffende utsikt til Forum Romanum og Konstantinbuen. Gå opp på podiet som er reservert for de viktigste romerne, over hovedinngangen til arenaen og føl på spenningen i amfiteatret. La guiden din male deg et bilde av fortiden med engasjerende historier og legender.

Roma: Forbi-køen-omvisning av Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

6. Roma: Forbi-køen-omvisning av Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Gå forbi køen sammen med en guide på denne omvisningen med høydepunktene i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden. Gå inn i Colosseum gjennom en dedikert gruppeinngang. Gå i fotsporene til gladiatorer og se amfiteateret fra et sted med 360° panoramautsikt. Tenk deg hvordan det var å se 50 000 blodtørstige tilskuere ved hjelp av guiden din. Besøk Forum Romanum og gå rundt flere viktige, gamle romerske regjeringsbygninger. Ta et steg inn i fortiden på Forum Magnum, som en gang var en travel markedsplass. Lær mer om den gamle romerske kulturen og se hvordan de bodde. Fortsett til Palatinerhøyden, en av de berømte «Romas sju høyder». Opplev det eldste stedet i byen, som ligger 40 meter over Forum Romanum. Beundre utsikten til Circus Maximus.

Roma: Forbi-køen til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

7. Roma: Forbi-køen til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Besøk det ikoniske Colosseum og bli med på en tidsreise tilbake til Romerriket. Stå i amfiteateret som en gang var midtpunktet for underholdningen i byen. Her ble det arrangert kamper mellom gladiatorer og ville dyr importert fra Afrika og Midtøsten.  På Forum Romanum forteller guiden deg om politiske intriger, svik og triumf i Romerriket. Se hva som en gang var hjertet i byens dagligliv, og utforsk restene av de viktigste bygningene og områdene i en av de største, gamle bosetningene. Hvis du velger ekspressomvisningen hopper du over besøket i Forum Romanum, og nyter i stedet en 2-timers omvisning, som gir deg mer tid etterpå til å utforske Roma på egen hånd. Deretter kan du oppdage Palatinerhøyden, der den legendariske Romulus antas å ha grunnlagt byen. Det ble stedet for husene til velstående romere og deretter hjem til keiserne. Ruinene er imponerende og utsikten over Circus Maximus er en hver bør se.

Roma: Forbi-køen-omvisning av arenagulvet i Colosseum og antikkens Roma

8. Roma: Forbi-køen-omvisning av arenagulvet i Colosseum og antikkens Roma

Spar dyrebar tid og gå forbi de lange køene til Colosseum idet du går inn i verdens mest berømte amfiteater. Se en delvis rekonstruert del av arenagulvet, og forestill deg hvordan bygningen så ut i romertiden. Følg guiden din på en spennende reise gjennom amfiteaterets historie, og se de underjordiske kamrene hvor ville dyr ble holdt før de blodtørstige underholdningene startet. Gå inn gjennom Gladiatorporten, stå på arenagulvet og se Konstantinbuen. Lær hvordan bygningen ble brakt til live. Hør om kampene som fant sted der. Opplev Colosseum fra gladiatorenes perspektiv. Gå deretter til Forum Romanum for å oppdage sentrum av det politiske og sosiale livet i Romerriket.

Roma: Omvisning av underjordiske Colosseum og antikkens Roma

9. Roma: Omvisning av underjordiske Colosseum og antikkens Roma

Reis tilbake til Det romerske keiserrikets dager, med en forbi-køen-billett til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden, og lær om de viktigste severdighetene fra antikkens Roma. Utforsk arenagulvet og den underjordiske delen av Colosseum. Lær mer om det underjordiske området hvor dyrene ble holdt i bur og gladiatorene forberedte seg til kamp. Besøk de nylig åpnede fangehullene og utforsk hvordan mekanismene under arenaen fungerer, og gå ut på selve arenagulvet.  Se ruinene av templene på Forum Romanum og utforsk de tidligere palassene og templene på Palatinerhøyden, inkludert Rostra, hvor Marcus Antonius holdt minnetalen om Julius Caesar. Ta en titt på restene av Antoninus og Faustina-templet, samt templene til Caesar og Romulus. Lytt til den erfarne guiden fortelle om Forum Romanums historie og hva templene, buene og monumentene ble brukt til. Lær om alle aktivitetene som tok sted i denne hellige delen av antikkens Roma, i løpet av den romerske republikkens dager.

Roma: Forbi-køen til Colosseum, Palatinerhøyden og Forum

10. Roma: Forbi-køen til Colosseum, Palatinerhøyden og Forum

Denne utrolige omvisningen går til selve hjertet av Romerriket og lar deg utforske imperiets mest ikoniske monumenter. Sammen med en liten gruppe, tar en erfaren guide deg tilbake til tiden med gladiatorkamper i Colosseum. Guide avslører dessuten hemmelighetene til Forum Romanum, som var det politiske og økonomiske sentrum av byen, og derfor av hele imperiet. Ingen omvisning av dette området er komplett uten å utforske Palatinerhøyden. Dette var Romerrikets «Beverly Hills», hvor keisere og adelsmenn bodde, høyt over den lavere underklassen. Omvisningen varer i totalt 2,5 time.

Tilgjengelige aktiviteter

349 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 22

Flere reisetips for Colosseum

Vil du vite mer om aktiviteter i Colosseum? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Colosseum

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 30 939 vurderinger

Jeg forestiller meg hvilken utfordring det er å fange med ord den store mengden historie og majestet til et sted som Colosseum. Likevel gjorde vår reiseleder, Francisco, en god jobb med å oppsummere viktige punkter i historien og male en historie for oss om hvordan Colosseum ble brukt tidligere. Flott tempo og god sans for humor.

En flott rundtur med en flink guide som forteller om stedene. Svarer på spørsmål og fyller ut med supplerende informasjon.

It was a small group. The guide was so nice and clearly had a lot og knowledge.

Interesting tour with an nice guide in small groupe. Good value for the money

Veldig fornøyd med både omvisning og bestilling av biletter