Våre mest anbefalte ting å gjøre i Storbritannia

The Scotch Whisky Experience: Whisky Masterclass med Expert

1. The Scotch Whisky Experience: Whisky Masterclass med Expert

Nyt en unik skotsk whiskysmaking i det utsmykkede glass- og marmorhvelvet i The Collection Room på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Smak på 4 drammer premium whisky sammen med deilige kanapeer mens du lærer om hver flaske med en skotsk whiskyekspert. En av de fremste skotske whiskydestinasjonene over hele verden, The Collection Room inneholder 3 384 fascinerende flasker med verdens sjeldneste skotske whiskyer. Kos deg i den gule gløden av flytende gull og blinkende krystalllys i et helt unikt rom dedikert til Skottlands nasjonaldrikk. Sett deg til rette for en eksklusiv, avslappet kveldsopplevelse med en liten gruppe gjester. Bli guidet på reisen av en Keeper of the Quaich, en sertifisert whiskyekspert, internasjonalt anerkjent for sin kunnskap og lidenskap for alt som har med whisky å gjøre. Oppdag de 5 stadiene for å sette pris på skotsk whisky, og bli deretter introdusert for 4 utsøkte, sjeldne og modne single malts, hver ekspert utvalgt for å vise frem kontrastene til Skottlands regionale whiskyer. Hver whisky er kombinert med en deilig kanapé med typiske smaker fra skotsk mat. Bli fraktet til Skottlands avsidesliggende og vakre områder i tankene og på ganen, vekket til live av smaker og historier. Enten du er en whisky-nybegynner eller kjenner, vil du bli underholdt, opplyst og beriket med en nyfunnet eller fornyet verdsettelse av skotsk whisky. Skotsk whisky Highland Park 18-åringGamle Pulteney 18-åringGlengoyne 21-åringLaphroaig 25 -åring Om verten din: Lenka Whyles (Keeper of the Quaich) Lenka er en anerkjent whiskyekspert med over 20 års erfaring. Hun ble innført som Keeper of the Quaich, og har reist mye og delt sin kjærlighet til Skottland og skotsk whisky som en anerkjennelse for hennes bidrag til den skotske verdenen.

London: Før-Hours National Gallery Tour med kunstverksted

2. London: Før-Hours National Gallery Tour med kunstverksted

Oppdag Londons nasjonalgalleri på en omvisning før timer og reis gjennom kunsthistorien mens du utforsker en av de mest imponerende kunstsamlingene i verden. Avdekk betydningen bak mesterverkene med historikerguiden din, og skisser dine egne kreasjoner inne i galleriet. Møt guiden din på Nasjonalgalleriet og begi deg ut på en omvisning for gruppen din alene . Vandre gjennom de enorme salene uten de vanlige folkemengdene og beundre kjente kunstverk som viser frem utviklingen av kunst gjennom historien. Oppdag den dypere betydningen av maleriene med detaljerte forklaringer fra kunsthistorikerguiden din. Deretter kan du delta i et eksklusivt skisseverksted inne i det tomme galleriet. Lær det grunnleggende om skisser og perspektiv fra guiden din, og la det omkringliggende kunstverket gi næring til kreativiteten din. Lag din egen unike suvenir for å ta med deg hjem etter en enestående opplevelse på dette ikoniske stedet. GetYourGuide samarbeider med National Gallery i London for å bringe du en virkelig unik opplevelse med en av de største kunstsamlingene i verden. Se verdensberømte malerier på en eksklusiv omvisning før timer og få dine egne ideer til live med et skisseverksted.

London: Karibisk-britisk stek med original flava

3. London: Karibisk-britisk stek med original flava

Unn deg en appetittvekkende 2-retters britisk stek i karibisk stil med en av grunnleggerne av Original Flava. Se når enten Craig eller Shaun lager sin spesielle jerk marinade mens de forklarer historien bak denne fusjonsretten Ankom Original Flava Residency i hjertet av Brixton og møt verten din, Craig eller Shaun fra Original Flava. Deretter kan du se en live demonstrasjon av hvordan du forbereder den ikoniske jerk-marinade og krydre ingrediensene dine til den karibisk-britiske steken. Når du ser på demonstrasjonen, kan du dykke ned i historien bak dette fusjonskjøkkenet. Oppdag hvordan karibisk-britisk mat har utviklet seg og hvordan disse kulturene smeltet sammen og påvirket hverandre. Etter livedemonstrasjonen kan du slå deg til ro for en appetittvekkende to-retters middag. Smak din karibisk-britiske stekemiddag og nyt kjære elementer fra begge kulturer, fra Yorkshire pudding til jerk chicken, sammen med brun lapskaus kylling, stekt lam, stekte dumplings, saus, stekte poteter og mer. Det er også et kjøttfritt alternativ for vegetariske gjester og veganske gjester. Sett inn den varme atmosfæren i rommet mens du deler historier med verten og andre matelskere. På slutten av opplevelsen kan du ta med deg en krukke med jerk marinade, en ny forståelse av karibisk-britisk mat og noen tips for å berike hjemmelaget ditt. Sør-London-fødte og baserte brødre Craig og Shaun bringer kjærligheten til karibisk mat til et vanlig publikum gjennom sosiale medier og kokebøker. Bli med Original Flava for en eksklusiv kulturell opplevelse i London mens du oppdager det beste fra både britisk og karibisk mat.

Inverness: Dagstur med gjenoppretting av villmarken i det skotske høylandet

4. Inverness: Dagstur med gjenoppretting av villmarken i det skotske høylandet

Reis inn i det vidstrakte skotske høylandet for å oppdage to av Skottlands mest fremtredende sentre for gjenoppretting av villmarken(rewilding), Bunloit og Dundreggan. På denne eksklusive dagsturen fra Inverness, kan du lære om gjenoppretting av villmarken ved å observere dyrelivet, ta del i daglige gjøremål og følge snirklete stier. Kjør av gårde om morgenen og beundre den storslåtte utsikten over høylandet på vei til første stopp, Bunloit Estate. Ved ankomst blir du møtt av parkvokterne, før du får en omvisning på området. Besøk en torvmyr og en skogshage, og hold utkikk etter dyrelivet i området. Bli med skogvokterne når de utfører sine vanlige oppgaver på eiendommen, som å sjekke opptak av feller eller reparere gjerder. Mens du deltar, kan du høre mer om gjenopprettingsprosessen på godset og i områdene rundt, fra de engasjerte skogvokterne. Fortsett til neste stopp, Trees for Life, Dundreggan Rewilding Centre. Etter lunsj (ikke inkludert), kan du utforske senteret på egen hånd og prøve de interaktive installasjonene. Lytt til lokale myter og folklore i lydhjørnet, og se en informativ animasjon fra en lokal kunstner. Deretter kan du bli med skogvokteren i resepsjonen for å begynne omvisningen på området. Besøk treplanteskolen og beundre de tusenvis av småplanter som er klare til å plantes, eller som er klare til å starte rotprosessen. Lær mer om planteskolen og det biologiske mangfoldet på eiendommen fra guiden din. Ta turen forbi eventyrlige åser, gamle eiketrær og skog som vokser, og lær deg noen ord på gælisk underveis. Se språket som brukes i hele området, fra informasjonspunktene i sentrum til skiltene som markerer ruten. Etter at du har forlatt den andre eiendommen, kan du ta et stopp til for å se Foyers-fallene, som inkluderer en kort, men bratt tur nedover for å få den mest spektakulære utsikten og ta bilder av fallene. Til slutt kan du slappe av på veien tilbake til Inverness, forbi østsiden av Loch Ness. Opplev det spektakulære skotske høylandet på en praktisk og meningsfull måte, med en eksklusiv tur kuratert av GetYourGuide. Utforsk tette stier med spektakulær utsikt, møt ildsjelene som gjør det hele mulig, og finn ut hvordan du kan ta med deg naturvernverdiene hjem.

Fra London: Harry Potter-omvisning på Warner Bros Studio

5. Fra London: Harry Potter-omvisning på Warner Bros Studio

For de som er store Harry Potter-fans byr denne Warner Bros. Studio-omvisning i London gir en unik mulighet til å utforske magien i Harry Potter-filmene – den mest suksessrike filmserien gjennom tidene. Gå bak kulissene, hvor du kan utforske en rekke fantastiske filmsett, kostymer og rekvisitter. Lær om noen godt beskyttede hemmeligheter, inkludert fakta om spesialeffekter og animatronikk som gjorde disse Harry Potter-filmene så uendelig populære over hele verden. Gå i den berømte Diagonalallmenningen, og se butikkvinduene til Ollivanders tryllestavbutikk, Snirckel og Blæk og Wiltersens Wærste. Se de ikoniske rekvisittene fra filmene, inkludert Harrys Nimbus 2000 og Hagrids motorsykkel. Gjenoppdag andre minneverdige sett fra filmserien, inkludert fellesrommet i Gryffindor, guttenes sovesal, Hagrids hytte og rommet med trylledrikker. Besøk plattform 9 ¾ og kjør med Galtvort-ekspressen! Utforsk en perfekt kopi av plattformen og toget, og gjenopplev magien fra Harry Potters turer til Galtvort. Poser med en bagasjevogn rett før den forsvinner inn i veggen, og gå gjennom togvognen. Lær om hvordan de ikoniske togscenene ble filmet, og se gjennom bagasjen til din favorittkarakter! Topp Galtvort-eventyret ditt med et besøk i suvenirbutikken og ta med deg suvenirer fra den Harry Potter-filmen som er din favoritt. For første gang noensinne kan du komme inn på filmsettet til Trollmannsbanken Flirgott. Gå gjennom Trollmannsbanken Flirgott, Lestranges hvelv, et galleri med gnomer og mye mer. Beundre de imponerende marmorsøylene og oppdag kostymene og protesene som tilhører Grofnok, Klotak og mange andre av gnomene i banken. Gå så inn i dypet av Lestranges hvelv, som brukes til å lagre skattene til Bellatrix DeMons, og omgi deg selv med skatter. Du har rundt 4 timer til å oppleve magien i Harry Potter-studioet. På grunn av mye trafikk på travle tider av året, kan dette besøket bli kortere, men du tilbringer minst 4 timer i studioet. Inkludert bussreisen varer omvisningen rundt 7-7,5 timer totalt, avhengig av trafikk og adgangstider. Oppdag Galtvort: 2. mai - 4. september 2023: For første gang siden innspillingen vil over 400 flytende lys pryde det fortryllede taket i den store salen, og gi besøkende en sjanse til å gå inn i settet akkurat slik rollebesetningen ville ha sett det under Harry Potter og De vises stein.

Fra Edinburgh: Omvisning av Loch Ness, Glencoe og det skotske høylandet

6. Fra Edinburgh: Omvisning av Loch Ness, Glencoe og det skotske høylandet

Dra avsted til det skotske høylandet, enten du er på jakt etter Loch Ness-monsteret eller simpelthen for en vakker dagstur, med avreise fra Edinburgh. Etter henting kan du slappe av på bussen og lytte til guidens underholdende kommentar. Besøk Kilmahog og få en introduksjon til det berømte skotsk høylandsfeet og en kopp kaffe. Kjør deretter videre til Glencoe og nyt et 10-minutters stopp for å ta bilder av den uforglemmelige utsikten til høylandet. Du stopper for lunsj i Fort William-området, hvor guiden din kan gi deg tips om hvor du bør spise. Hvis du er interessert i kiltens mysterier, kan du få en liten introduksjon til dette plagget her. Deretter blir du kjørt til selveste Loch Ness. Tilpass opplevelsen din ved Loch Ness. Du kan velge mellom å besøke det majestetiske Urquhart slott, eller å hoppe på en båt på jakt etter «Nessie», som lokalbefolkningen gjerne kaller sjøormen. Eller simpelthen slapp av på brygga med en kopp kaffe og nyt den fantastiske utsikten. På vei hjem kan du ta en kort matpause i den vakre landsbyen Pitlochry, som ligger i hjertet av landet, før du returnerer til Edinburgh.

Stonehenge: Adgangsbillett

7. Stonehenge: Adgangsbillett

Stonehenge er kanskje det mest berømte førhistoriske monumentet i verden. Det ble bygget i flere ledd og startet som en enkel jordvoll. Den unike steinsirkelen ble reist i den sene neolittiske perioden rundt 2500 år f. Kr. Din tidsbestemte inngangsbillett gir deg tilgang til stedet som har tiltrukket seg interesserte besøkere i århundrer. I dag er Stonehenge, Avebury og andre assosierte steder på UNESCOs liste over verdensarvsteder, på grunn av sin unike konsentrerte samling av forhistoriske monumenter. Stonehenge har vært gjenstand for spekulasjoner og fascinasjon i hvert fall siden tidlig middelalder. Hva fikk neolittiske folk til å konstruere dette mesterverket av ingeniørkunst, kun ved hjelp av de enkle verktøyene og teknologiene som den gang var tilgjengelig? Hundrevis av prehistoriske gjenstander fra UNESCO verdensarvstedet Stonhenge er på utstilling i besøkssenteret. En av de nye attraksjonene ved Stonehenge er et utendørs galleri som inkluderer flere rekonstruerte neolittiske hus. Ved å bruke arkeologisk kunnskap og tradisjonelle materialer gir disse bygningene et blikk inn i livsstilen til de neolittiske menneskene som bygde Stonehenge. Stonehenge har mange forskjellige betydninger for folk i dag. Det er et ikon i Storbritannia, et av verdens underverk, et spirituelt sted og en kilde til inspirasjon.

Belfast: Titanic-utstilling med besøk på SS Nomadic

8. Belfast: Titanic-utstilling med besøk på SS Nomadic

Utforske verdens største Titanic-opplevelse på det historiske skipsverftet hvor skipet i sin tid ble bygget. Eventyret begynner allerede når du entrer bygningens gigantiske atrium, som er omgitt av 4 vinger formet som et skipsskrog. Gå gjennom den toppmoderne, interaktive utstillingen som er spredd over 9 store gallerier, og utforsk den sanne historien om Titanic, fra skipets utforming i Belfast på tidlig 1900-tallet, gjennom dets konstruksjon og sjøsetting, til skipets berømte jomfrutur og påfølgende plassering i historien. Lær om Belfast, som ved århundreskiftet var en blomstrende og populær by, og få en spennende omvisning på skipsverftet. Se Titanic under sin konstruksjon, skipets sjøsetting og utforsk interiørets luksuriøse håndverk. Kom tettere på passasjerene, mannskapet og hør heltenes historier. Gjenopplev dramatikken rundt skipets tragiske skjebne og se vraket på dets hvilested på havets bunn. Reis til bunnen av Nordatlanteren i Ocean Exploration-senteret, via live forbindelse til moderne, undersjøiske undersøkelser. Hvis du ønsker en suvenir til minne om omvisningen, er det er nok å velge mellom i Titanic-butikken. Avslutt turen med et besøk på SS Nomadic, det siste resterende White Star Line-fartøyet og den største Titanic-gjenstanden i verden. Skipet er kjent som en modell for Titanic og er en fjerdedel av skipets størrelse i alle dimensjoner. La deg beundre av originale utsmykkede dører, paneler, ornament, trapper og se hvordan passasjerer på første og andre klasse, samt besetningsmedlemmer hadde det om bord.

Edinburgh Castle: Omvisning med forbi-køen-adgang

9. Edinburgh Castle: Omvisning med forbi-køen-adgang

Oppdag hjemmet til Maria I av Skottland, på denne omvisningen til fots på Edinburgh Castle. Beundre den store festsalen fra 1500-tallet, hvor blant annet overdådig middager fant sted. Lær om den blodige historien til kongene og dronningene som bodde i dette slottet.  Møt guiden din og gå til Edinburgh Castle som dominerer byens silhuett, der det sitter på toppen av en utdødd vulkan. Spaser på slottets promenade, mens du hører om opprinnelsen og beleiringer av slottet. Se hvor Royal Military Tattoo blir arrangert. Gå inn i slottet og se de 3 museene og 2 fengslene. Se dessuten nasjonalmonumentet for de falne i Skottland og en hundekirkegård. Se Edinburgh eldste bygningen, Saint Margaret-kapellet. La deg imponere av storheten til den store salen og det kongelig palasset. Etter omvisningen får du tid på egen hånd til å utforske slottet frem til stengetid.

Glasgow: Bysightseeing med hopp-på hopp-av-buss

10. Glasgow: Bysightseeing med hopp-på hopp-av-buss

Utforsk en av de mest livlige skotske byene med en 1- eller 2-dagersbillett til Glasgows hopp-på og hopp-av-buss. Utforsk museer, kunstgallerier, parker, arkitektur samt shoppingmuligheter. Du kan kjøpe en familiebillett som gjelder for 2 voksne og 3 barn mellom 5 og 15 år. Byens puber, kafeer, barer og nattklubber gjør også at Glasgow er populært blant de som kun ønsker en kort ferie. Attraksjonene og landemerkene er spredt over hele byen, og den beste måten å besøke alle stedene på er med en åpen buss for en omvisning til alle hovedseverdighetene. Hopp av på hvilket som helst av de 21 stoppene som er beleilig plassert ved Gothic Cathedral, Riverside Museum of Transport and Travel, nylig restaurerte Kelvingrove Art Galleries, Glasgow University, Glasgow Green og Clyde Distillery, blant mange andre severdigheter. Stoppesteder:  Stopp 1 - George Square Stopp 2 - Glasgow Cathedral Stopp 3 - Merchant City Stopp 4 - Barras Market Stopp 5 - Glasgow Green Stopp 6 - St Enoch Stopp 7 - St Vincent Place Stopp 8 - Radisson Hotel Stopp 9 - Argyle Street Stopp 10 - Hilton Garden Inn Stopp 11 - SECC Stopp 12 - Clydeside Distillery Stopp 13 - Riverside Museum Stopp 14 - Kelvin Way Stopp 15 - Byres Road Stopp 16 - Kelvingrove Art Gallery Stopp 17 - Kelvin Park Stopp 18 - University of Glasgow Stopp 19 - Charing Cross Stopp 20 - Sauchiehall Street Stopp 21 - Theatre Royal Stopp 22 - Buchanan Bus Station

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Storbritannia

Alle aktiviteter

832 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 52

Byer i Storbritannia

Flere reisetips for Storbritannia

Vil du vite mer om aktiviteter i Storbritannia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Storbritannia

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 334 477 vurderinger

Utrolig! Det var helt verdt det, en veldig god og ganske imponerende opplevelse. Cruisepersonalet var ganske vennlig og de gir deg en guidet tur. Det var godt å vite fra tidligere anmeldelser at cruiset bare dekker ett etappe, så vi tok cruiset til London Eye og ventet på reservasjonstiden vår der. Når London Eye-sløyfen var over (utrolig btw) satte vi oss på bussen rundt 15.00 og brukte bussen til 17.00 da rutene gikk tom, og stod fortsatt opp tidlig og fortsatte å bruke bussen neste dag. (Bussen varer i 24 timer, så vi besøkte flere steder med tiden vi hadde igjen.) Jeg anbefaler på det sterkeste å laste ned Big bus-appen for å kunne se rutene og bussene i sanntid. Utrolig opplevelse, vi var 4 personer

We got a fantastic guide, Richard, who was very engaged and knowledgeable. We learned so mutch that we have never found online on the regular touristpages. I would say that anyone with interest of the history of Edinburgh will be very satisfied with this tour.

Flott. var der tidlig. kom kjapt inn. bygger seg fort kø. kom greit inn på kronjuvelene, men absolutt der der var lengst kø. behjelpelig ansatte. Flott ivaretatt historisk sted

Very fun and interesting experience! Fiona was a wonderful and knowledgeable guide.

Amazing. Good food, nice staff and spectacular places. Who’d do it again.