Legg til datoer

Ting å gjøre i
Italia

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Italia

Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

1. Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

Bli med på en gripende reise gjennom kunst- og religionshistorien, med forbi-køen-billett til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Unngå de lange billettkøene, og nyt besøket i eget tempo.  Gå langsomt gjennom Sala a Croce Greca for å se de fint utskårede sarkofagene, som kanskje inneholder jordiske rester av noen av antikkens berømte konger og dronninger. Kikk inn i Maskekabinettet, eller se Sala degli Animalis virtuelle menasjeri av fantastiske dyr, både virkelige og fra fantasien. Gå opp på de øvre galleriene, inklusiv kart-galleriet, og se hvordan kartografer har fremstilt verden gjennom tidene. Se mesterverk fra renessansen i Raphael-rommene, og ta en hvil i Borgia-residensene. Deretter har tiden kommet for å beundre Vatikanets kronjuvel og kanskje en av verdens største kunstskatter, nemlig Michelangelos utsøkte Sixtinske kapell.

Roma: Tur med prioritert tilgang til Colosseum, Forum Romanum og Palatinen

2. Roma: Tur med prioritert tilgang til Colosseum, Forum Romanum og Palatinen

Start turen rett utenfor det monumentale Colosseum hvor du vil møte guiden din. Her vil din ekspert på romersk historie gi deg en introduksjon til den fineste arenaen i Romerriket. Utforsk det praktfulle Colosseum, som hadde 80 innganger og hadde plass til rundt 65 000 tilskuere. Hør om de spektakulære festivalene romerne holdt her, som kan vare i opptil 100 dager. Nyt tid på fritiden etter besøket for å ta noen bilder, forfriske deg selv og vandre rundt. Begynn deretter den andre delen av turen til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Utforsk det sosiale, politiske og religiøse sentrum av Romerriket, hvor de forskjellige lagene i det romerske samfunnet ville gnide seg. Ta inn de utrolige ruinene ved Palatine Hill på en guidet tur på eiendommen, og nyt en fantastisk panoramautsikt over Colosseum. For den andre delen av turen vil du ha muligheten til å møte din andre guide, som brenner for det gamle Roma. Få mest mulig ut av opplevelsen din ved å la to av de høyest rangerte guidene lede deg gjennom ekspertiseområdene de kjenner best.

Milano: Inngangsbillett til katedralen og domkirkens terrasser

3. Milano: Inngangsbillett til katedralen og domkirkens terrasser

Oppdag Duemo som er selve symbolet på Milano, med prioritert adgang til alle områder av katedralen, og se den 600 år gamle katedralen fra ulike og unike perspektiver. Lær om historien til Ambrosius av Milano og katedralens viktige rolle under utviklingen av byen, både åndelig og kulturelt.  Beundre utsikten til Milano fra takterrassen på kirken. Den ble bygget med Candoglia-marmor, og på klare dager kan du se så langt som til Alpene og Appenninene. Du har også muligheten til å ta heisen (ikke inkludert). Beundre katedralens 27 saler og Palazzo Reales glassmalerier fra 1300-tallet, billedvev og skulpturer.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Vatikanbasilikaen

4. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Vatikanbasilikaen

Bli med på en omvisning på et av kristendommens helligste steder, på denne guidede spaserturen i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken. Besøk først Fontana della Pigna, Cortile del Belvedere, Kartgalleriet (La Galleria delle Carte geografiche), Kandelabragalleriet (Galleria dei Candelabri), Pio Clementino-museet, Billedvevgalleriet (Galleria degli Arazzi), Rafaels rom (kun på omvisninger tidlig om morgenen) og Det sixtinske kapell. Bli ledet av en ekspertguide til noen av de største attraksjonene, samt til noen mindre kjente steder som andre reisende ofte går glipp av. Du får også se andre gallerier i Vatikanets museum. Til slutt besøker du Michelangelos «Pietà» ved Peterskirken, før du avslutter omvisningen i Det sixtinske kapellet.

Roma: Tur-retur buss mellom Fiumicino flyplass og Roma

5. Roma: Tur-retur buss mellom Fiumicino flyplass og Roma

Nyt bekvemmeligheten av en felles flyplasstransport mellom Fiumicino flyplass og Roma sentrum (Termini stasjon). Velg mellom en tur-retur-billett eller en enveisbillett til eller fra flyplassen. Når du kommer til Fiumicino flyplass (FCO), ta deg til bussholdeplassen som ligger ved bussdepotet like utenfor terminal 3. Slapp av i en komfortabel buss med klimaanlegg på vei til sentrum. Slipp stresset med å navigere i transportsystemet mellom flyplassen og sentrum og nyt det faktum at busser regelmessig vedlikeholdes til høy standard.

Roma: Forbi-køen-omvisning av Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

6. Roma: Forbi-køen-omvisning av Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Gå forbi køen sammen med en guide på denne omvisningen med høydepunktene i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden. Gå inn i Colosseum gjennom en dedikert gruppeinngang. Gå i fotsporene til gladiatorer og se amfiteateret fra et sted med 360° panoramautsikt. Tenk deg hvordan det var å se 50 000 blodtørstige tilskuere ved hjelp av guiden din. Besøk Forum Romanum og gå rundt flere viktige, gamle romerske regjeringsbygninger. Ta et steg inn i fortiden på Forum Magnum, som en gang var en travel markedsplass. Lær mer om den gamle romerske kulturen og se hvordan de bodde. Fortsett til Palatinerhøyden, en av de berømte «Romas sju høyder». Opplev det eldste stedet i byen, som ligger 40 meter over Forum Romanum. Beundre utsikten til Circus Maximus.

Venezia: Reservert adgangsbillett til Dogepalasset

7. Venezia: Reservert adgangsbillett til Dogepalasset

Gå forbi billettkøen til Dogepalasset i Venezia, et historisk landemerke som fungerte som sete for den venetianske politiske makten i århundrer, med denne reserverte adgangsbilletten. Beundre dens gotiske arkitektur. Få også adgang til Museo Correr, Nasjonalt arkeologisk museum og Marciana-biblioteket. Gå inn i Dogepalasset for å utforske setet til en 1000 år lang republikk og reise tilbake i tid til middelalderen. Gjenopplev fangenes lidelse da de krysset Sukkenes Bro. Beundre palassets imponerende struktur og utsmykning, fra dets opprinnelige fundament fra 1300- og 1400-tallet til de betydelige renessansene og overdådige maneristiske tilleggene. Beundre de rike detaljene til den praktfulle gulltrappen, og spektakulære kunstverk. Nyt også inngangen til Museo Correr på Markusplassen, en bygning som opprinnelig ble designet som bolig for Napoleon, og som senere ble den venetianske residensen til kongen av Italia.

Venezia: Gondoltur på Canal Grande med app-kommentarer

8. Venezia: Gondoltur på Canal Grande med app-kommentarer

Bli bedre kjent med Venezia, mens du utforsker skjulte og pittoreske vannveier nær Canal Grande, på en gondoltur. Lytt til kommentarer fra appen for å lære mer om byen, mens du beundrer severdighetene. Start aktiviteten din med å møte verten, som forklarer noen kuriositeter om historien til gondolen og gondolierene. Få gratis tilgang til en app med kommentarer for signtseeingen din med gondol. Mens du nyter den vakre Canal Grande, kan du beundre de fantastiske palassene som Guggenheim-museet, Gritti Palace, Santa Maria della Salute og Punta della Dogana. Oppdag det verdenskjente La Fenice-teatret og Mozart-huset langs de romantiske og skjulte vannveiene. På slutten av turen kan du nyte en fantastisk utsikt til Markuskirken med San Giorgio Maggiore.

Firenze: Hopp over køen til Uffizi-galleriet med tidsbegrenset inngangsbillett

9. Firenze: Hopp over køen til Uffizi-galleriet med tidsbegrenset inngangsbillett

Oppdag mesterverk av kunst på et av Italias (og verdens) største kunstmuseer, og nyt forbi-køen-adgang til det verdensberømte Uffizi-galleriet i Firenze. Beundre italiensk renessansekunst av noen av de største kunstnerne gjennom tidene. Se malerier av Michelangelo, Da Vinci, Raffaello, Giotto, Cimabue, Masaccio og flere. Gå til museets mest anerkjente rom for å se den fantastiske samlingen av Botticelli. Beundre «Primavera» og «Venus' fødsel», og reflekter over hans representasjon av fødselen av gudinnen mens hun stiger opp fra havskummet. Unnslipp stresset og hastverket med organiserte gruppeturer, og utforsk i eget tempo. Du står fritt til å bli inne i museet så lenge du vil. For å se mer imponerende kunst, legg til forbi-køen-adgangsbilletter til Pitti-palasset og Boboli-hagene til omvisningen din ved å velge alternativet. Etter å ha besøkt Uffizi kan du besøke palasset og hagene i hvilken som helst rekkefølge innen de neste 5 dagene.

Roma: Billett til Colosseum og Forum Romanum med multimedievideo

10. Roma: Billett til Colosseum og Forum Romanum med multimedievideo

Tiden som er valgt for bestillingen din, refererer til tidspunktet på turistkontoret, Piazza D'Ara Coeli 16. Legg ut på et lærerikt eventyr med en omvisning på de viktigste stedene i Roma - ideell for å introdusere deg til byens historie. Få foreløpig informasjon fra en kort multimediavideo, og sett av til fots for å se Forum, Palatinerhøyden først og Colosseum på slutten av besøket. Start opplevelsen på aktivitetsleverandørens kontor, hvor du henter billettene dine og nyter en multimediavideo om det gamle Roma. Med billetten din kan du oppdage den arkeologiske parken: Forum Romanum, Palatinerhøyden først og Colosseum. Se Forum Romanum der vanlige romerske borgere pleide å bo, se graven til keiser Julius Caesar, og utforsk de gamle ruinene i ditt eget tempo. Fortsett besøket med Palatinerhøyden, stedet for grunnleggelsen av Roma, og bosettingen av de viktigste husene til keisere og konger. Ligger bare noen meter fra Forum Romanum og Circus Maximum. På slutten, gå inn i et av verdens mest kjente monumenter: Colosseum. Inngangen til Colosseum vil være omtrent 2 timer etter møtetidspunktet. Utforsk det enorme amfiteateret – det største som noen gang er bygget av Romerriket. Disse billettene kan ikke brukes til skolegrupper, gruppeguidede turer og private guidede turer.

Alle aktiviteter

900 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Byer i Italia

Flere reisetips for Italia

Vil du vite mer om aktiviteter i Italia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Italia

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 800 138 vurderinger

litt skeptisk til å begynne med når du ser møteplassen nederst i trappen, men det er virkelig et offisielt team som venter på deg og tar deg til inngangen til museet til angitt tid. De er fine. Vi går til sikkerheten om 5 minutter. Så det er veldig interessant å slå den veldig lange køen (sannsynligvis mer enn 2 timer). Jeg anbefaler hvis du vil spare tid på besøket ditt.

Det var en veldig fin tur, verdt pengene jeg betaler, turguiden mr.riccardo er veldig hyggelig, super sterkt anbefalt denne turen. Båtlivet er spektakulært, og jeg og min mor likte og elsket det.

Turen var kjempebra.Vi tenkte på om Roma-pass var nødvendig, men det var t-bane under hotellet vi bodde på og vi gikk ikke i det hele tatt :)

Vi gjorde en avtale kl 16, men 2 timer var ikke nok. Hvis du kan, bruk mer tid på det.

utmerkede viner, vakker kjeller og eksepsjonelle eiere