Legg til datoer

ParisKultur og historie

Våre mest anbefalte Paris Kultur og historie

Louvre Paris: Tidsbestemt inngangsbillett

1. Louvre Paris: Tidsbestemt inngangsbillett

Utforsk Louvre i ditt eget tempo med en tidsbestemt inngangsbillett, som sikrer deg adgang innen 30 minutter. Se berømte og ikoniske kunstverk som «Mona Lisa» og «Venus fra Milo». Oppdag renessansemesterverk og gamle egyptiske relikvier, sammen med malerier fra 1300–2000-tallet. Museet åpnet første gang 10. august 1793 og hadde kun 537 malerier på utstilling den gang. Til tross for at det ble stengt i 1796 på grunn av strukturelle problemer, åpnet det igjen i 1801 som Musée Napoléon med en større samling.  Samlingen har etter dette blitt utvidet med 20 000 verk. Nå er det 8 avdelinger: egyptiske antikviteter, nær østlige antikviteter, greske, etruskiske og romerske antikviteter, islamsk kunst, skulpturer, dekorativ kunst, malerier, trykk og tegninger.

Fra Paris: Billett for full adgang til Versailles slott og hagene

2. Fra Paris: Billett for full adgang til Versailles slott og hagene

Besøk slottet og hagene i Versailles med en forhåndsbestilt dagsbillett med full tilgang. Beundre de utsmykkede statsleilighetene og den storslåtte speilsalen i den offisielle residensen til det franske monarkiet, slottet i Versailles, i årene 1682–1789. Lær mer om Louis XIV og andre franske kongelige. Få et hint av hvordan livet i det franske hoffet var, når du går gjennom den glitrende speilsalen. Ta en spasertur gjennom de legendariske hagene i ditt eget tempo, med god tid til å beundre vakre fontener, skulpturer og velfriserte plener. Du har også tilgang til Grand og Petit Trianon, samt områdene rundt. Se Solkongens private område, hvor han gikk for å unnslippe den slitsomme hverdagen ved hoffet. Deretter fortsetter du til Marie Antoinettes residens, og finn ut hvor hun søkte tilflukt for å få være i fred. Om våren og sommeren kan du velge alternativet for fontenen og musikalsk hage for å nyte et spektakulært fonteneshow eller de ikoniske musikalske hagene for å avslutte besøket ditt.

Paris: Hopp over køen i Louvre-museet Veiledning til Mona Lisa

3. Paris: Hopp over køen i Louvre-museet Veiledning til Mona Lisa

I lang tid, før det ble museum i 1793, var Louvre en av hovedresidensen til kongene av Frankrike. Ligger i hjertet av Paris, dekker det et område på 73 000 kvadratmeter og huser den største samlingen av kunstverk i verden, fra sivilisasjoner over 7000 år gamle til 1800-tallet. Museets samlinger er delt inn i 8 avdelinger: egyptiske antikviteter, greske, etruskiske og romerske antikviteter, orientalske antikviteter, islamsk kunst, malerier, skulpturer, kunstverk og grafikk. Ved ankomst kan du beundre dette mesterverket malt av Leonardo da Vinci i 1506 og et av de mest kjente kvinneportrettene i verden, verten vil la deg nyte museet i ditt eget tempo.

Paris: Inngangsbillett til Sainte Chapelle

4. Paris: Inngangsbillett til Sainte Chapelle

Oppdag den bemerkelsesverdige gotiske stilen og det fantastiske glassmaleriet til Sainte Chapelle-katedralen i Paris med denne inngangsbilletten. Beundre denne juvelen fra den franske gotiske estetikken i ditt eget tempo, med et selvguidet omvisningshefte. Bruk 1 time på å beundre de spektakulære glassmaleriene, som bidrar til å gjøre Sainte Chapelle så berømt. Arrangert over 15 vinduer, hver 15 meter høye, viser glassmaleriene 1113 scener fra Det gamle og Det nye testamente. Lær om glassmaleriene fra omvisningsheftet. Oppdag fakta om hellige relikvier og gjenstander som tornekronen eller bildet av Edessa som en gang ble holdt her. Se opp på stjernehimmelen som er malt i taket.

Musée d'Orsay: Dagsbillett med reservert adgang, Paris

5. Musée d'Orsay: Dagsbillett med reservert adgang, Paris

Utforsk en av verdens beste kunstmuseer i ditt eget tempo, med en reservert inngangsbillett til Musée d'Orsay. Unngå lange køer og stresset med billettkjøp. Vis din kupong direkte i den dedikerte inngangen for besøkende med forhåndsbestilte billetter. Etter en sikkerhetskontroll kan du gå rett inn. Musée d'Orsay ligger på den tidligere togstasjonen Gare d'Orsay og huser en av Frankrikes største nasjonale kunstsamlinger. Mesteparten av museet er dedikert til impresjonistiske og post-impresjonistiske malerier, men du finner også noen skulpturer, fotografier og møbler. Dette regnes som en av de beste galleriene i Paris og inneholder mesterverk som «Dans på Le Moulin de la Galette» av Renoir, «Epler og appelsiner» av Cézanne, Van Goghs selvportretter og mange andre unike kunstverk. Denne billetten inkluderer også tilgang til pågående midlertidige utstillinger (uten reservert tidsbestemt inngang). Midlertidige utstillinger er som følger: Pastels du musée d'Orsay14. mars – 2. juli 2023 Manet / Degas28. mars – 23. juli 2023 Louis Janmot. Le Poème de l'âme12. september 2023 – 7. januar 2024 Van Gogh i Auvers-sur-Oise. Les derniers mois3. oktober 2023 – 28. januar 2024 Claude Rutault. La porte de la peinture18. april – 16. juli 2023

Fra Paris: Besøk Versailles slott og hager inkludert transport

6. Fra Paris: Besøk Versailles slott og hager inkludert transport

Utforsk de vidstrakte kongelige hagene, se deg selv i de 357 speilene til den glitrende speilhallen, og lær om Frankrikes monarkiske historie på dette besøket i Versailles slott. Med forhåndsbestilt transport fra Paris og inngangsbillett, slipper du å stresse.  Se for deg at du er medlem av det franske hoffet, mens du ser på de utsmykkede statsleilighetene som huset det franske monarkiet fra 1682 til 1789. Få detaljene om sladderen på slottet og Frankrikes revolusjonshistorie fra den inkluderte lydguiden. Bruk timer på å utforske de legendariske hagene. Beundre de flotte fontenene, skulpturene og vakre, velstelte plenene. Oppdag Marie Antoinettes private residens og kontroversielle landsby, ved å velge heldagsalternativet.

Fra Paris: Heldagstur til Mont-Saint-Michel

7. Fra Paris: Heldagstur til Mont-Saint-Michel

Reis gjennom Normandie på vei til middelalderens Mont-Saint-Michel, på en dagstur fra Paris om bord på en buss med klimaanlegg. Velg å dra alene, med en guide eller med en lydguide. Oppdag tidevannsøya og dens gotiske kloster, som er et UNESCO verdensarvsted. Lær om dens fascinerende historie og legendariske fortellinger. Reis fra Paris og reis gjennom det franske landskapet med en buss med klimaanlegg til den fantastiske, befestede byen Mont-Saint-Michel utenfor Normandiekysten. Len deg tilbake og slapp av med fantastisk utsikt over landskapet underveis. Stopp for en pause i en nærliggende landsby som dateres tilbake til normannernes dager, og rusle i de svingete gatene og de smale stiene for å finne den beste utsikten over bukten. Fortsett til munningen av Couesnon-elven, der Mont-Saint-Michel ble bygget på en holme, bare noen få hundre meter fra fastlandet. Tilbring ettermiddagen med å utforske de bemerkelsesverdige severdighetene i den befestede byen, klassifisert som et verdensarvsted av UNESCO siden 1979. Ta deg tid til å oppdage den lille, men øya i ditt eget tempo. Gå langs vollene og finn veien til klosteret på toppen av byen. Besøk klosteret Mont-Saint-Michel med en inkludert adgangsbillett. Denne benediktinerbygningen har spilt en viktig rolle i kommunens historie og det føydale samfunnet den representerer. Beundre dette praktfulle eksemplet på gotisk arkitektur fra tidlig på 1200-tallet. Beundre utsikten over den omkringliggende bukten før du forlater Mont-Saint-Michel sent på ettermiddagen. Bli kjørt tilbake til den franske hovedstaden for å bli satt av ved startpunktet.

Paris: Adgang til Les Invalides, Napoleons grav og hærmuseet

8. Paris: Adgang til Les Invalides, Napoleons grav og hærmuseet

Oppdag Hotel National des Invalides, som i dag huser Musee de l'Armee (hærmuseet). Gå gjennom samlingene til museet, i ditt eget tempo, og fordyp deg i over 500 000 artefakter fra middelalderen til i dag. Se den midlertidige utstillingen av Special Forces L'exposition, dedikert til de franske spesialstyrkene. Gå inn i hjertet av Paris og integrer deg i Frankrikes historie på Hotel National des Invalides. Hotel National ble opprettet av Louis XIV for å huse veteraner og sårede soldater, og er nå også hjemmet til Musee de l'Armee. Beundre den verdenskjente forgylte kuppelen, som siden 1861 har vært Napoleons hvilested. Utforsk samlingene og vandre gjennom rustningene og våpnene til Frankrikes konger. Se rundt på sverd, kanoner, uniformer, malerier, fotografier og personlige eiendeler til Frankrikes hovedfigurer. Se forbi artefaktene, og delta i en interaktiv digital opplevelse med enheter som lar besøkende få en bedre forståelse av noen av kampene som skapte landets historie. Sørg for å undersøke den midlertidige utstillingen Special Forces l'exposition, som feirer 30-årsjubileet for opprettelsen av Special Ops Command.

Musée de l'Orangerie, Paris: Reservert adgangsbillett

9. Musée de l'Orangerie, Paris: Reservert adgangsbillett

Oppdag Musée de l'Orangerie på din egen tid med en reservert adgangsbillett. Si farvel til lange ventekøer og å vente på at billettluker skal åpne med den forhåndsbestilte billetten din. Utforsk museet i ditt eget tempo uten å vente på at store gruppeturer skal bevege seg synkronisert, så du får mest mulig ut av tiden din med å beundre den anerkjente kunsten i museet. Besøk Musée de l'Orangerie – et kunstgalleri med impresjonistiske og postimpresjonistiske malerier som ligger i det vestlige hjørnet av Tuileries-hagene ved siden av Place de la Concorde i Paris. Museet er mest kjent som det permanente hjemmet til åtte av Claude Monets «Vannliljer»-veggmalerier, kan du se museets andre verk av Paul Cézanne, Henri Matisse, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Henri Rousseau, Alfred Sisley, Chaim Soutine og Maurice Utrill. Føl en tettere forbindelse mellom de to delene av samlingen, takket være den nye utformingen av Musée de l'Orangerie: Vannliljer og École de Paris (Paris-skolen) på begynnelsen av 1900-tallet. Nyt den elegante, flytende, pedagogiske og stimulerende runden. Ved inngangen til samlingen kan du se store polyptyker av Joan Mitchell (et lån fra Musée national d'Art moderne) og storstilte verk av de moderne «primitivene» (Picasso, Douanier Rousseau, Derain, Modigliani, Matisse, osv.). De monografiske galleriene lar deg få et nytt, nærmere og komfortabelt perspektiv på verkene. Vis kupongen din direkte ved inngangen for forhåndskjøpte billetter. Etter en sikkerhetssjekk kan du gå rett inn. Matisse 1. mars – 29. mai 2023 Modigliani (1884–1920) og Paul Guillaume (1891–1934) 20. september 2023 – 15. januar 2024 Philippe Cognée 15. mars – 4. september 2023

Paris: Inngangsbillett til Pompidou Centre Modern Art Museum

10. Paris: Inngangsbillett til Pompidou Centre Modern Art Museum

Utforsk utstillingene på Centre Pompidou med denne tidsbestemte inngangsbilletten. Oppdag moderne kreasjoner, inkludert plastikkunst, bøker, design, musikk og en kino. Med over 100 000 verk, utgjør samlingene et av verdens ledende kilder for kunst som karakteriserer det 20. og 21. århundre.  Se alt fra de store historiske samlingene til de siste oppkjøpene, som inneholder visuell kunst, tegninger, fotografier, nyere medier, eksperimentell film, arkitektur, design og industrielle prospekter.  Her finner du viktige verker eller du kan gjenoppdage ikoniske kunstnere (som Henri Matisse, Georges Braque, Pablo Picasso, Sonia et Robert Delaunay, Fernand Léger, Vassily Kandinsky, František Kupka, André Breton, Alberto Giacometti og Jean Dubuffet). Lær om de grunnleggende trendene bak moderne kunst som fauvisme, kubisme, surrealisme, lyrisk abstraksjon og geometrisk abstraksjon. Oppdag høydepunktene i utviklingen av moderniteten og sett lys på utvekslinger, cross-overs og mellomledene, som bidro til å skape kunst i det 20. århundre. Oppdag et nytt perspektiv på moderne samlinger viet til verk som nylig har tilkommet museet, gjennom gavmilde kunstnere, givere og museets venner. 

345 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 22

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Oppslukende opplevelser

Flere reisetips for Paris

Vil du vite mer om aktiviteter i Paris? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Paris

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 26 807 vurderinger

Direkte inngang som lar deg besøke det indre av palasset ved å følge stien. Det er ikke mulig å gå tilbake etter å ha besøkt et rom for å unngå unødvendig forvirring. Inne er det mulig å kjøpe stemmestyrt opptaker som har en egen kostnad. Billetten er også unik for å få tilgang til hagene, veldig nyttig for å unngå doble køer. Jeg anbefaler at du møter opp ved inngangsporten minst 30 minutter før bestillingstidspunktet ellers risikerer du å stå i køen i mer enn 1 time.

Det var en kjempe fint palass, med mye fine malerier og en helt enorm hagen. Det var veldig enkelt å finne frem i hagen med kartene som man kunne ta frem. Flere muligheter til å spise inne på området.

Easy too book the activity with the app. Easy to form our time lane on the museum and the waitingtime was short.

REMEMBER TO BRING PROOF OF AGE IF YOU TRAVEL WITH CHILDREN UNDER 18 !

Fantastisk utstilling, både Monet-rommene og de andre