Våre mest anbefalte ting å gjøre i Dortmund

Dortmund: Phoenix des Lumières inngangsbillett

1. Dortmund: Phoenix des Lumières inngangsbillett

Phoenix des Lumières ligger i et tidligere søle- og valseverk i byen Dortmund. Culturespaces har som mål å bringe stedet tilbake til livet ved å lage et stort digitalt kunstsenter som vil presentere store oppslukende utstillinger. Den unike arkitekturen til bygningene er et utstillingsvindu som fremhever verkene til de mest kjente kunstnerne i kunsthistorien og gir besøkende en unik oppslukende opplevelse. Phoenix des Lumières åpnet for publikum 28. januar 2023 med utstillingene ‘Gustav Klimt: Gold and Colour’ og ‘Hundertwasser, in the Wake of the Vienna Secession’. For øyeblikket kan du oppleve den unike, moderne utstillingen av de berømte verkene til de revolusjonære kunstnerne Gustav Klimt og Friedensreich Hundertwasser samt den unike oppdagelsesreisen av universet i utstillingen "Cosmos: An Infinite Journey". Med en av inngangsbillettene kan du vandre gjennom det renoverte industriområdet kjent som Phoenix des Lumières. La deg rive med av livlige farger og kreativt geni. Begynn din oppslukende Klimt- og Hundertwasser-opplevelse på det historiske stedet Phoenix des Lumières. Dette tidligere stålverket, en gang kjent som Phoenixhalle, har blitt forvandlet til å huse et digitalt kunstsenter. Gå inn i den 3000 m² store bygningen og forundre deg over det gjenskapte rommet. Fortsett å gå gjennom utstillingen mens du setter pris på hvordan plassen har blitt vekket til live igjen. Mens maleriene fra Gustav Klimts gyldne fase omslutter deg, kan du beundre den banebrytende kunststilen til denne løsrivelsesisten i Wien. Deretter kan du se undrende på Hundertwassers kaleidoskop av bevegelige farger. "Cosmos: An Infinite Journey" tar besøkende med inn i en labyrint av stjerner, planeter, måner og supernovaer. En unik oppdagelsesreise begynner midt i den tropiske regnskogen ved et romsenter i Fransk Guyana og tar deg med til verdens dypeste deler, langt utenfor vårt eget solsystem. Etter oppskyting fra jorden, vil gjestene reise sammen med rovere og sonder over Mars-kløftene, fordype seg i hjertet av Jupiter, gli over Saturns ringer og finne seg selv blant fantastiske solflammer. Publikum blir betatt av bildene og den medfølgende musikken og legger ut på et romeventyr uten sidestykke takket være originale bilder fra verdensrommet, inkludert de fra den franske romfartsorganisasjonen CNES.

Dortmund: BVB Signal Iduna Park Selvstyrt tur

2. Dortmund: BVB Signal Iduna Park Selvstyrt tur

Nyt en selvguidet tur gjennom Signal Iduna Park, hjemmet til det berømte tyske fotballaget BVB. Turen din starter ved Foyer West, hvor en instruktør vil forklare deg hvordan turen fungerer. De vil sende deg på vei til den vestlige tribunen. Dette er en selvguidet tur, noe som betyr at du vil utforske stadion på egen hånd, ved å følge instruksjonsskiltene. Gjennom ruten vil du lære mer om stadion, klubben og spillerne. Forventet varighet av turen er 60 minutter. Et turhøydepunkt inkluderer "mix zone", området der rivaliserende lag møter hverandre for første gang. Spillerhyttene, spillertunnelen og selvfølgelig selve feltet venter også på at du skal utforske. Mens du ikke har lov til å gå inn på banen eller berøre gresset, har du lov til å sitte på trenerbenken og puste inn BVB-ånden.

Dortmund: Tysk fotballmuseum

3. Dortmund: Tysk fotballmuseum

På denne moderne utstillingen med rundt 1600 utstillinger, legger du ut på en fascinerende reise inn i fortiden og opplever fotballhistorien i alle dens fasetter og med alle dine sanser. Møt verdensmesterne i 2014 i 3D-kinoen, og bli en kommentator selv i reporterhytta. På det lille spillefeltet i den multifunksjonelle arenaen kan de små bevise at de kan sparke en ball akkurat som de voksne. Den spektakulære scenografien vil forene fans og dommere, amatører og profesjonelle og fotball for kvinner og menn. Oppdag en interaktiv eventyrverden for store og små på det tyske fotballmuseet.

Dortmund: 24-timers hopp-på-hopp-av-sightseeing-billett

4. Dortmund: 24-timers hopp-på-hopp-av-sightseeing-billett

Se Dortmunds høydepunkter på en busstur, og beundre utsikten fra den åpne toppen av bussen. Utforsk byens berømte severdigheter, og lær mer om historien, kull- og stålindustrien, og nyt en unik tur gjennom byen. Opplev byen på en hopp-på-hopp-av-busstur, og lær om byens strukturelle endringer fra en kullgruve- og stålindustriby til en by full av kultur- og sportsinstitusjoner, og seks universiteter . Se byens strukturelle endringer førstehånds, og se Westfalenpark og stadion, det tidligere stålverket Phoenix og Phoenix Lake, Rombergpark og det tyske fotballmuseet. Velg hvor du vil hoppe av bussen fra 13 stopp og utforsk byen på egenhånd. Lær interessante fakta om byen gjennom lyd på hodetelefoner underveis. Stoppene under bussturene er: - Sentralstasjonen (avganger kl. 10.20, 12.20, 14.20 og 16.20) - Kreuzviertel - Havn - DASA - TU Dortmund - Stadion - Westfalenpark - Rombergpark - Phoenix Hall - Phoenix See - Rådhus - Reinoldi kirke - Sentralstasjon (ankomst kl. 12.00, 14.00 og 18.00) For mer informasjon, vennligst sjekk de detaljerte rutetabellene på en av stasjonene ovenfor.

Dortmund: Inngangsbillett til Borusseum Borussia Dortmund Museum

5. Dortmund: Inngangsbillett til Borusseum Borussia Dortmund Museum

Opplev historien til Borussia Dortmund! Fra 1909 til i dag, med mange originale utstillinger, bilder og historier som får hvert svart og gult hjerte til å slå raskere. Oppdag nysgjerrige utstillinger, syng bvb-sanger på en kopi av den lille sydtribunen eller følg den "gule tråden" gjennom den permanente utstillingen, som vil lede deg til skattekammeret på slutten, hvor du kan beundre "Big Five": Champions League Cup, World Cup, Championship trophy, DFB Cup og selvfølgelig europacupen!

Dortmund: Self-Guided Outdoor Escape Game

6. Dortmund: Self-Guided Outdoor Escape Game

Opplev et unikt utendørs rømningsspill rett på smarttelefonen din. Ta på deg rollen som en profiler som reiser tilbake i tid for å løse en vanskelig sak. Komplekse utfordringer venter på deg i dette eventyret som vil føre deg dypere og dypere inn i sumpen av organisert kriminalitet. Oppgavene er stedsuavhengige, så du kan se frem til vanskelige og spennende oppgaver. Men etter hvert nivå vil du lære interessante fakta om miljøet rundt deg. Mens du løser gåtene i denne spennende saken, vil du vandre forbi noen av Dortmunds mest fascinerende severdigheter. Ta tak i smarttelefonene dine og gå til startpunktet for å komme i gang. Enten du jobber sammen som et team eller deler opp i mindre grupper og lag, kan du forvente en spennende tur med fantastiske severdigheter og avslappende pauser. Løs vanskelige gåter, kombiner ledetråder, oppdag overraskende fakta om hvert sted, og nyt friheten til å gå i ditt eget tempo. Dette spillet er ideelt for rømningsspillentusiaster og puslespillfans som leter etter en utfordrende utfordring for gruppen deres og ikke vil gå glipp av byens interessante steder.

Dortmund: Street-Art and Foodie Self-Guided Walking Tour

7. Dortmund: Street-Art and Foodie Self-Guided Walking Tour

Denne turen er en variert spasertur gjennom det trendy distriktet i det vestlige sentrum og har mye å tilby mellom den interessante arkitekturen til Gründerzeit-bygningene, kul gatekunst og kulinariske delikatesser. En reise gjennom Union-Quarter som også gleder ganen: indisk, tyrkisk, tamil, burgere, iskrem, pizza, ... På holdeplassene er det underholdende oppgaver og morsomme spørsmål som skal løses. Hvem vet for eksempel hva "möllern" betyr? Turen er en fin måte å komme seg ut og oppdage nye ting med familie, venner eller alene. Det er som å bli vist Union-kvarteret av en god venn. Turen kan startes når som helst og om og om igjen, på stedet eller hjemmefra, i nettleseren på en smarttelefon. Ha det gøy i Dortmunds Unionviertel! *** Godt å vite *** Du vil motta lenken for å starte turen i en e-post rett etter bestilling.

Warstein: Warsteiner World Brewery Tour

8. Warstein: Warsteiner World Brewery Tour

Warsteiner-bryggeriet i Waldpark, et av de mest tidsriktige bryggeriene i Europa, var helt fra starten bevisst utformet som et besøksvennlig bryggeri. Tross alt, alle som er så nøye med å brygge en førsteklasses Pilsner er ganske fornøyd med å la deg se over skulderen. Warsteiner World er besøkssenteret til Warteiner Brewery. Her kan du lære alt om bedriften og produktene – i tillegg er det utgangspunktet for besøksbanen. Herfra kan du utforske bryggeriet! Den flerspråklige bryggeriomvisningen, som tar ca. 75 minutter, tilbys på tysk, engelsk og nederlandsk. Opplev opprinnelsen til Warsteiner-bryggeriet. Med over 200 utstillinger viser merkevareutstillingen høydepunkter fra mer enn 270 års merkehistorie. Gamle fat, glass og flasker, etiketter og reklamemotiver forteller om dagens tidlige begynnelse og suksess. Den imponerende gavlveggen viser mer enn 1000 historiske flasker! Absolutte høydepunkter er den utstilte Arrows-racerbilen og kunstverk av Andy Warhol. Før du besøker selve bryggeriet, ta plass i «Rotarium» museumskino, 360° multimedieteateret. Det spesielle med den er den elektronisk styrte roterende plattformen som flytter publikum direkte til de aktuelle scenene, slik at du alltid er midt i handlingens hjerte og er integrert i historien. Du kan finne ut alt om Warsteiner og dens over 270 år med bryggetradisjon. Etter presentasjonen tar du så toget over bedriftslokalet som dekker et område på ca 63 fotballbaner! Du vil bli tatt gjennom Sudhaus og forbi gjæringstankene; du vil se tappeprosessen, og finne ut hvordan Warsteiner-øl transporteres med jernbane – de har faktisk sitt eget jernbanespor. Et moderne informasjonssystem om bord forklarer alt du måtte ønske å vite i ord og bilder på store flatskjermer. Vær oppmerksom på at påfyllingssystemene noen ganger må gjennomgå vedlikehold og kan rengjøres i normal arbeidstid, og er heller ikke i drift i helgene (fredag, lørdag, søndag) og helligdager. På slutten av bryggeriomvisningen tilbys gratis drinker fra Warsteiner-porteføljen – hele produktutvalget venter på at du skal oppdage det, gratis i opptil to timer! Ikke glem å stikke innom Warsteiner-butikken. Her finner du eksklusive suvenirer og spesialiteter knyttet til Warsteiner-bryggeriet. Nyt uforglemmelige øyeblikk i den fantastiske ølhagen eller overnatt på hotellet "Gaestehaus im Waldpark" som ligger rett ved Warsteiner World.

WelcomeCard Ruhr inkl. Lokal transport og museer

9. WelcomeCard Ruhr inkl. Lokal transport og museer

Oppdag Metropole Ruhr i din egen tid med WelcomeCard Ruhr. Hvert kort er gyldig i enten 24, 48 eller 72 timer og inkluderer to komponenter: · • Lokal transportbillett: Hvert WelcomeCard inkluderer en lokal transportbillett som lar deg bruke offentlig transport (buss og tog). Avhengig av valgt alternativ vil det være brukbart i 24, 48 eller 72 timer. ************************************************** ************** Detaljer om attraksjoner: Alle attraksjoner er inkludert, uavhengig av hvilket alternativ du velger. Du kan besøke noen attraksjoner gratis ved å vise ditt WelcomeCard Ruhr ved inngangen. Andre vil gi deg 50 % rabatt fra ordinær inngangspris. Se denne listen for detaljer. Gratis, enkelt adgang: • Aquarius Wassermuseum, Mülheim an der Ruhr • Binarium, Dortmund • Camera Obscura, Mülheim an der Ruhr • DASA - Arbeitswelt Ausstellung, Dortmund • Denkmalpfad Zollverein, Essen • Deutsches Bergbau - Museum, Bochum • Domschatz, Essen • Gasometer, Oberhausen • Grafschafter Museum im Schloss, Moers • Haus Ruhrnatur, Mülheim an der Ruhr • Jüdisches Museum Westfalen, Dorsten • Kunstmuseum, Mülheim an der Ruhr • Kunstquartier, Hagen • Landschaftspark Duisburg Nord - Tour de Ruhr - Hüttenführung, Duisburg • Landschaftspark Duisburg Nord - Tour de Ruhr - Hinter verschlossenen Türen, Duisburg • Ludwiggalerie Schloss, Oberhausen • LVR-Industriemuseum Gesenkschmiede Hendrichs, Solingen • LVR-Industriemuseum Peter-Berens-Bau, Oberhausen • LVR-Industriemuseum St. Antony Hütte, Oberhausen • LVR-Industriemuseum Textilfabrik Cromford, Ratingen • LWL Römermuseum, Haltern am See • LWL-Freilichtmuseum, Hagen • LWL-Industriemuseum Henrichshütte, Hattingen • LWL-Industriemuseum Schiffshebewerk, Henrichenburg • LWL-Industriemuseum Zeche Zollern, Dortmund • LWL-Industriemuseum Zeche-Nachtigall, Witten • LWL-Museum für Archäologie, Herne • Maximilianpark, Hamm • Mülheim erleben - Erlebnistouren, Mülheim an der Ruhr • Museum Kloster Kamp, Kamp-Lintfort • Nationales Naturmonument Kluterthöhle, Ennepetal • Nordsternturm, Gelsenkirchen • Red Dot Design, Essen • Reeser Personenschiffahrt, Rees • Ruhr-museet, Essen • Ruhrschifffahrt Weiße Flotte, Mülheim an der Ruhr • RVR Besucherzentrum Hoheward, Herten • RVR Naturforum Bislicher Insel, Xanten • Schalke-museet, Gelsenkirchen • Schloss Horst, Gelsenkirchen • SiegfriedMuseum, Xanten • Stiftung Eisenbahn-museet, Bochum • TerraZoo, Rheinberg • Tierpark & Fossilium, Bochum • Umspannwerk, Recklinghausen • Vroom.Ruhr, Gelsenkirchen • Zeiss Planetarium, Bochum • Zentrum für Internationale Lichtkunst in der Lindenbrauerei, Unna 50 % reduksjon på den opprinnelige billettprisen: • Movie Park Tyskland, Bottrop • Variete et cetera, Bochum • Stadtrundfahrten, Gelsenkirchen • GOP Variete-Theater, Essen • Theater im Depot, Dortmund • Geheimdepot, Dorsten • Salzgrotte, Oberhausen • Bochumer Symphoniker, Bochum

Dortmund: Lokale mentor- og insidertips

10. Dortmund: Lokale mentor- og insidertips

Utforsk Dortmund som en lokal! Jeg er Laura, 29, bosatt i Dortmund i fem år. Jeg ble forelsket i denne byen, og som din lokale mentor vil jeg gi deg all informasjonen og tipsene du trenger for en fantastisk opplevelse i Ruhrpott-regionen. La oss møtes og nyte byen! Etter bestillingen din vil jeg kontakte deg for å avklare alle spørsmålene du har om reisen din til Dortmund. Jeg støtter deg med alle råd. Vi planlegger et møte i Dortmund og under en spasertur i sentrum vil vi bli bedre kjent med hverandre. Vi tar flotte bilder, nyter utsikten på U-tårnets tak (Dortmunder U) og slapper av på en kaffeplass/restaurant/bar for å snakke om alle innsidetipsene jeg fikk for å gjøre opplevelsen din i Dortmund unik. Har du fortsatt noen spørsmål etter møtet vårt? Ikke noe problem, jeg vil fortsatt være tilgjengelig for deg! Jeg gleder meg til å møte deg - vi sees snart! Finn mer informasjon om meg: https://www.staysafeandbrave.com/local-mentor-dortmund/

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Dortmund

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Dortmund

Alle aktiviteter

21 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Dortmund

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Dortmund

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Dortmund?

Hva er de mest populære museene og utstillingene i Dortmund?

Flere reisetips for Dortmund

Vil du vite mer om aktiviteter i Dortmund? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Dortmund

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 741 vurderinger

Una experiencia muy bonita, vale la pena. Hvis du ønsker å kjøpe billetter, anbefaler vi å kjøpe billetter på museene. Pero toma en cuenta que puede hacer fila y tendrás que esperar para poder entrar al museo. La diferencia de precio no es mucha, entonces si quieres planear todo antes, vale la pena comprarlos por aquí.