Våre mest anbefalte ting å gjøre i Haag

Haag: Inngangsbillett til Mauritshuis

1. Haag: Inngangsbillett til Mauritshuis

Skjem bort kunstelskeren i deg på Mauritshuis, som huser de beste nederlandske maleriene fra gullalderen. Utforsk en av de mest ikoniske bygningene i Haag, som ligger ved siden av parlamentet. Fra vinduene har du utsikt over dammen. Oppdag kunstmuseets kompakte, men verdenskjente samling. Her kan du se mer enn 200 mesterverk, som "Dr. Nicolaes Tulps anatomileksjon" av Rembrandt, "Gullfinken" av Fabritius og "Oksen" av Potter, som er permanent utstilt. Se samlingens store variasjon, med sjangermalerier av Jan Steen, landskapsmalerier av Jacob van Ruisdael, stilleben av Adriaen Coorte og portretter av Rubens. Beundre det historiske, men likevel intime interiøret i monumentet fra 1600-tallet, med silketapeter på veggene, glitrende lysekroner og monumentale takmalerier. Bli så lenge du ønsker, og besøk museet i ditt eget tempo. Beregn ca. 1,5 time, som er gjennomsnittlig besøkstid. Besøk restauranten og kaffebaren, kjøp noen suvenirer eller besøk den midlertidige utstillingen. Fra 16. februar til 9. juni er Lattergutten utlånt til Frans Hals-utstillingen på Rijksmuseum. Frans Hals er en av de mest kjente og bemerkelsesverdige nederlandske 1600-tallsmalerne. Alle maleriene hans viser at Hals kunne bruke farger og brede penselstrøk som ingen andre for å "gi liv" til maleriene sine. Selv om vår mest populære Hals er bortreist, kan du likevel se fire andre praktfulle malerier av ham på Mauritshuis.

Fra Amsterdam: Rotterdam, Delft og Haag guidet dagstur

2. Fra Amsterdam: Rotterdam, Delft og Haag guidet dagstur

Se det beste av Holland på en dagstur som inkluderer et besøk til Rotterdam og den gamle havnen med de sjarmerende gule husene. Ta et elvecruise, besøk matmarkedet, stopp i Delft og få en omvisning av Haag. Begynn omvisningen med en kjøretur til Rotterdam, som er kjent for den moderne arkitekturen. Under byomvisningen vil du kjøre langs bredden av elven Maas til den gamle havnen og de bemerkelsesverdige gule kubehusene. Legg først ut på et fantastisk 1 time langt elvecruise og besøk deretter det berømte matmarkedet. Fortsett videre til Delft for lunsj (ikke inkludert) og et besøk til Royal Delft, den siste gjenværende nederlandske keramikkfabrikken fra 1600-tallet. Ta en bytur i Haag med buss, hvor du vil se de vakre parlamentshusene, arbeidspalasset til den nederlandske kongen og fredspalasset. Det siste stoppet, før du returnerer til Amsterdam, er den berømte miniatyrbyen Madurodam.

Haag: The Pier SkyView-billett med drikke og snacks

3. Haag: The Pier SkyView-billett med drikke og snacks

SkyView de Pier er det første pariserhjulet konstruert over havet i Europa. Den ble bygget ved bryggen i Scheveningen og er en flott mulighet for å se byen Haag ovenfra. Fly til en høyde på 50 meter og nyt den fantastiske utsikten over Nordsjøen, stranden, og hvis du er heldig kan du kanskje til og med se Rotterdam. Dra nytte av en lukket klimakontrollert gondol og nyt turen med venner og familie. Nyt nybakt eplepai eller muffins med te eller kaffe som du kan ta med deg på turen.

Den Haag: Madurodam miniatyrpark inngangsbillett

4. Den Haag: Madurodam miniatyrpark inngangsbillett

Madurodam er en må-se når du besøker Nederland. Denne praktfulle miniatyrbyen er Haags attraksjon nummer 1. I denne familievennlige fornøyelsesparken vil du oppdage høydepunktene og arven til Nederland ved Madurodam gjennom våre innendørsopplevelser, bemerkelsesverdige historier, hundrevis av miniatyrer og mange interaktive aktiviteter. Opplev Hollands ikoner Madurodam har 338 miniatyrer, 21 interaktive installasjoner og 6 innendørsopplevelser. Utforsk Lille Amsterdam, lær om nederlandsk vannforvaltning, tre inn i skoene til en verdenskjent DJ, se parlamentsbygningen i Haag, eller opplev et yrende nederlandsk ostemarked. Alt i miniatyrverdenen vår er nedskalert til 1:25, inkludert menneskene, vindmøllene, togene, bilene og båtene, som alle kommer til live når de beveger seg rundt Oppdag våre innendørsopplevelser Lær om typiske nederlandske og kjente historier gjennom innendørs multisensoriske opplevelser. Bli vitne til den utrolige bragden med å gjøre vann om til land, sving på Vermeers perle, gå ombord på et Dakota-fly for en spennende reise, og utforsk historien om New Amsterdam. Du vil oppdage Nederland som aldri før. Vår nyeste attraksjon Ha tiden i livet ditt i de nederlandske mesternes verden: beundre stormesternes kunst, og opplev den også! Løs opp hemmelighetene til den mystiske Vermeer, bli en del av Rembrandts The Night Watch og gå inn i Mondrians rytmiske rektangler. The Dutch Masters er der kunsten kommer til liv. Fordyp deg i den fargerike verdenen til Vincent van Gogh, Piet Mondrian, Johannes Vermeer, Judith Leyster og Rembrandt van Rijn. En palett av eventyr venter - det er et virkelig must! * Siden 1952 * Nummer 1 attraksjon i Haag * Bare 40 minutter unna Amsterdam Schiphol flyplass * 6 innendørs opplevelser * Naturskjønn skjønnhet * Hollands kultur og arv * Familievennlig * Åpent 365 dager i året * Restauranter * Butikk som tilbyr nederlandske suvenirer som; tresko, tulipaner og mer

Haag: Oranjehotel fengselsinngangsbillett fra andre verdenskrig

5. Haag: Oranjehotel fengselsinngangsbillett fra andre verdenskrig

Oppdag historien til den nederlandske nazistenes okkupasjon på Oranjehotel. For over 250 fanger var dette deres endelige destinasjon: de ble dømt til døden og henrettet av skytegruppen. Med hjelp av lydguiden din kan du lytte til de imponerende historiene til fangene, illustrert med dokumenter og fotografier, og fortalt i intervjuer og lydfragmenter. Hør rørende historier om urettferdighet, sult og usikkerhet, men også historier om håp, solidaritet og tro på frihet. Under besøket kan du lære om bygningens historie og fremveksten av motstanden. Oppdag hvordan livet virkelig var for fanger, og lær mer om forstyrrelsene påført familiene deres og konsekvensene dette fikk etter krigen.

Scheveningen, Haag: Sea Life Entry Ticket

6. Scheveningen, Haag: Sea Life Entry Ticket

Ta en fascinerende reise fra nederlandske elver til havdypet gjennom 15 temasoner. Kom nese mot nese med utrolige sjøhester, rokker, haier og hundrevis av tropiske fisker. Møt den lekne oteren Max og pingvinene. Kom og se en av dyrefôringsøktene.

Haag: Escher in The Palace Museum-billett

7. Haag: Escher in The Palace Museum-billett

Få rabatt på Escher i Het Paleis, en permanent utstilling dedikert til den verdenskjente kunstneren M.C. Escher, hvis kunst skremte millioner av mennesker over hele verden. Samlingen er plassert i det tidligere vinterpalasset til dronningmor Emma av Nederland og er den eneste offentlige bygningen i Haag hvor den opprinnelige kongelige atmosfæren har blitt opprettholdt. Se nesten alle verkene til den nederlandske kunstneren, inkludert den 7 meter lange Metamorphosis III, et enormt tresnitt vist på en ikke-konvensjonell måte som lar deg oppleve Escher som kombinerer tid og rom som en organisk enhet. Escher inngir en følelse av undring, fascinerende unge og gamle. Utstillingen inkluderer kjente «umulige» trykk, som «Dag og natt», der det nederlandske landskapet ser ut til å forvandles til en fugleflokk, og den berømte «Klatring og nedstigning» som viser rader med mennesker som stadig går opp og ned en trapp . I andre etasje av The Palace finner du den interaktive utstillingen «Looking as Escher Does», hvor du i tillegg til å puslespill med øynene kan løse noen av Eschers mysterier med hendene.

Haag: Høydepunkter selvstyrt åtseledderjakt og omvisning

8. Haag: Høydepunkter selvstyrt åtseledderjakt og omvisning

Bli kjent med Haag i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Etter å ha lastet ned scavenger hunt-turen på mobilenheten din (via en lenke og påloggingsinformasjon mottatt ved bestilling), bruk mobilappen og integrerte kart for å nå 10 av Haags viktigste attraksjoner til fots. På hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du kommer til det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp riktig kode og avsløre neste reisemål. Start aktiviteten når du vil, og nyt fleksibiliteten til å sette spillet på pause når som helst for å ta en pause, ta de perfekte bildene, stoppe for lunsj eller besøke et museum. Velg å fortsette turen senere eller lagre resten til en annen dag. I den historiefylte byen Haag vil du først besøke den vakre Escher i Het Paleis. Deretter det unike Haags historiske museum og deretter det uerstattelige Mauritshuis. Denne fantastiske ruten fortsetter til Het Plein. Som et femte stopp finner du Binnenhof. Når du fortsetter turen gjennom byen, finner du det interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Selvfølgelig kunne Noordeinde-palasset ikke mangle på denne turen. I tillegg vil du også beundre Royal Stables. Den nest siste destinasjonen er den misunnelsesverdige World Peace Flame. Mens prikken over i-en på denne unike turen ikke kunne være annet enn Fredspalasset.

Scheveningen: inngangsbillett til LEGOLAND® Discovery Center

9. Scheveningen: inngangsbillett til LEGOLAND® Discovery Center

Nyt et morsomt besøk til LEGOLAND® Discovery Centre i Scheveningen. Oppdag de 7 forskjellige sonene i parken og ta en tur gjennom LEGO® city i Fantasy Express. Strekk deg etter stjernene i 4D-kinoen, bygg med jentene fra LEGO Friends, og utforsk LEGO® NINJAGO® treningssone og tren for å bli en ekte ninja! Utforsk DUPLO® Park og Pirate Island og stopp i mellom for en drink og en matbit i kafeen. På slutten av besøket kan du spasere gjennom LEGO Shop med eksklusive LEGO sett og gjenstander. Sommerarrangement: Pirateweeks fra 9. juli til 4. september 2022

Fra Amsterdam: Guidet tur til Rotterdam, Delft og Haag

10. Fra Amsterdam: Guidet tur til Rotterdam, Delft og Haag

Turen din begynner når du drar fra Amsterdam på bussen mot Rotterdam. Rotterdam er den nest største byen i Nederland og er ganske kjent for sin arkitektur og kommersielle havn. Se Rotterdams imponerende silhuett, banebrytende arkitektur, havner, verft og brygger. Etter havnecruiset fortsetter du byomvisningen din, som inkluderer et stopp ved den berømte markedshallen og kubehusene.  Ta deretter turen til den pittoreske byen Delft, fødestedet og det siste hvilestedet til den nederlandske mesteren Johannes Vermeer. Også kjent som prinsens by, er mange medlemmer av den nederlandske kongefamilien blitt begravd her i århundrer. Nyt litt ledig tid til lunsj (ikke inkludert) og oppdag Delfts kanalfylte historiske sentrum. Den er fullpakket med inspirerende historiske monumenter, inkludert den gamle kirken, den nye kirken og rådhuset. Besøk De Delftse Pauw, en fabrikk som spesialiserer seg på håndlaget Delft Blue-keramikk, som har vært det mest ettertraktede porselenet siden 1600-tallet.  Ta til slutt turen til Haag for en byomvisning. I tillegg til å være sete for den nederlandske regjeringen, er denne byen også hjemmet til den nederlandske kongefamilien, og er den tredje største byen i landet. Haag er der de fleste utenlandske ambassader i Nederland ligger, samt 150 internasjonale organisasjoner, deriblant Den internasjonale domstolen og Den internasjonale straffedomstolen. Stopp og ta bilder ved Fredspalasset, Mauritshuis (med verk av Vermeer, Rembrandt og Andy Warhol) og Binnenhof (møtestedet til den nederlandske regjeringen). Til slutt, velg å legge til et naturskjønn kanalcruise i Amsterdam og se noen av byens beste severdigheter, inkludert kanalhus fra gullalderen, Westerkerk og Anne Franks hus.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Haag
Opplev historiske bygg, nederlandske kunstmuseer og forstadstrender i Den internasjonale domstolens hjemby.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Haag

Alle aktiviteter

98 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Haag

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Haag

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Haag?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Haag er:

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Haag?

Flere reisetips for Haag

Vil du vite mer om aktiviteter i Haag? Trykk her for full oversikt